Ζιάγκος: «Συγχαίρω τη διοίκηση, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου»

Ζιάγκος: «Συγχαίρω τη διοίκηση, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου»

Δηλώσεις έκανε ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, ενόψει της νέας σεζόν στη Basket League

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε για τη νέα σεζόν, για την προετοιμασία της ομάδας, για την πίεση που είναι λίγη παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, αλλά κα;ι για τις αντικαταστάσεις παικτών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Αρχικά τόνισε: «Πρόκειται για μία ιδιαίτερη χρονιά για τον οργανισμό που λέγεται Ρέθυμνο Cretan Kings. Τα στοιχεία της πρόκλησης είναι έντονα για όλους. Είναι ιδιαίτερη υπό την έννοια του ότι επιλέχθηκε ένα συγκεκριμένο μοντέλο στελέχωσης του ρόστερ, βασισμένο στη νεαρή ηλικία των παικτών, στο κίνητρο του κάθε αθλητή για την προσωπική του εξέλιξη και στη δίψα του για διάκριση.

Ξεκινήσαμε λίγο νωρίτερα από την πλειοψηφία των περισσότερων ομάδων και σε μία δύσκολη περίοδο για την πόλη. Σε μία περίοδο τουριστικής αιχμής και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που έγιναν για να είναι όλα τακτοποιημένα. Ξεκινήσαμε νωρίτερα γιατί είμαστε μία νεανική ομάδα.

Άρα θέλουμε περισσότερο χρόνο εμπέδωσης για τις αρχές που θέλουμε να περάσουμε στο παιχνίδι μας. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της θέλησης από τα παιδιά. Η ομάδα δείχνει πως αποτελείται από πολύ καλούς αθλητές, από καλά παιδιά και χαρακτήρες. Κομμάτια πάνω στα οποία θέλουμε να επενδύσουμε.

Για τον νιώθει πίεση σε σχέση με πέρυσι: «Αναλαμβάνοντας πέρυσι την ομάδα σε αυτήν την χρονική στιγμή, δεν υπήρχε στο μυαλό μου ως σκέψη πως η πίεση για τον τελικό στόχο να σωθεί η ομάδα είναι λιγότερη επειδή το ρόστερ δεν το έφτιαξα εγώ.

Για φέτος, πράγματι, αντικειμενικά μιλώντας. Όταν ο προπονητής που έχει και τον τελευταίο λόγο στις επιλογές κάποιων παικτών, πάντα σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της ομάδας που είναι ένας άνθρωπος που ψάχνει το μπάσκετ και έχει άποψη, και σε καθημερινή και άμεση συνεργασία με τους συνεργάτες μου.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, τη βασική ευθύνη την έχει ο προπονητής που είναι αυτός που εκτίθεται. Άρα, με βάση αυτό, ναι υπάρχει μία πίεση παραπάνω του να τα καταφέρουμε και να πείσουν τα παιδιά πως δικαίως βρίσκονται εδώ που βρίσκονται.

Για τις αλλαγές ξένων και την επιλογή του Ραμόν Χάρις: «Μου δίνετε την ευκαιρία να κάνω κάτι που δεν το συνηθίζω. Να ευλογήσουμε τα γένια μας. Αυτές οι δύο απανωτές αντικαταστήσεις παικτών από κάτι έκτακτο, από κάτι που δεν εξαρτιόταν από μας και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και στην ίδια θέση και δη που η αγορά έχει μεγάλη δυσκολία να δώσει παίκτες, έδειξε ένα σπουδαίο αντανακλαστικό και στο τεχνικό επιτελείο και στη διοίκηση. Από τη μία θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και από την άλλη να συγχαρώ τους συνεργάτες.

Ο Ραμόν Χάρις είναι ένας αθλητής που προσθέτει στον κορμό των ξένων ένα στοιχείο που λείπει από την ομάδα μας. Τη σπουδαία εμπειρία από την ελληνική λίγκα και το σημαντικότερο την εμπειρία μιας φανέλας που έπαιξε εν μέσω συνθηκών πίεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς (σ.σ. πέρυσι στον Άρη)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ