Καββαδάς:«Πέρασα δύσκολα…»

Καββαδάς:«Πέρασα δύσκολα…»

Η ζωή «γράφει», πάντα, τα καλύτερα σενάρια. Τα πιο εμπνευσμένα, όμορφα και άσχημα. Στην προκειμένη, η... γεύση είναι γλυκιά.

Το απόγευμα του Σαββάτου (12/10), μετά από 357 μέρες αναγκαστικής απραξίας, ο Βασίλης Καββαδάς βρέθηκε μάχιμος στο παρκέ του Ιβανωφείου, με τη φανέλα του Ηρακλή. Στην αρχική πεντάδα, μάλιστα, στην αναμέτρηση, για την 3η “ στροφή” της Basket League, η οποία κατέληξε νικηφόρα για τους «κυανόλευκους», απέναντι στο Ρέθυμνο.

Αντίπαλο που, μέχρι πρότινος, τον είχε λίγο διαφορετικά αποθηκευμένο στη μνήμη του, καθώς κόντρα στους Κρητικούς, στις 20 Οκτωβρίου 2018, κατέγραψε την τελευταία ενεργή παρουσία του σε αγωνιστικό χώρο, ως παίκτης της ΑΕΚ. Στην πορεία, προέκυψε ο τραυματισμός στη γάμπα, εξαιτίας του οποίου… λύγισε, αλλά δεν “ έσπασε”.

 Με ατσαλένιο πείσμα ο 27χρονος διεθνής σέντερ πάλεψε, κατάφερε να βρει εκ νέου το δρόμο του και είναι αποφασισμένος να τον… στρώσει ξανά με επιτυχίες. Θέληση που κατέθεσε, εμφατικά, μέσω του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Επέστρεψα μετά από 12 μήνες. Είμαι με ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, προπονήσεις. Δεν περίμενα να με ξεκινήσει ο προπονητής μου στη βασική πεντάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί η επιστροφή μου συνδυάστηκε με νίκη, με τη νέα μου ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του, λίγη ώρα μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα του Ηρακλή με το Ρέθυμνο.

Λαμβάνοντας την εντολή να παίξει στο ματς, στο μυαλό του ο Βασίλης Καββαδάς “ έτρεξε” στους… στενάχωρους μήνες που βίωσε εσχάτως.
«Σκέφτηκα, εκείνη τη στιγμή, πόσο δύσκολα πέρασα όλο αυτό το διάστημα που προσπαθούσα να επανέλθω και δεν μπορούσα! Το ότι βρίσκομαι εδώ και πατάω παρκέ, το χρωστάω στην ομάδα του Ηρακλή, στον προπονητή, Γιάννη Καστρίτη και τον γυμναστή, Πέτρο Συρακόπουλο, οι οποίοι είναι συνεχώς από πάνω μου, ασχολούνται μαζί μου, φτιάχνουν το πρόγραμμά μου, ασχολούνται με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να είμαι έτοιμος και να μπορέσω να αρχίσω την καριέρα μου από την αρχή. Γενικά, είμαι συνηθισμένος, μου αρέσει, να με “ πετάνε” στη μάχη από το…κλουβί! Είναι πρόκληση, το κάνω χρόνια», μοιράστηκε μαζί μας.

Πρόσθεσε, επισημαίνοντας: «Ηταν πολύ δύσκολος ο τελευταίος χρόνος που έζησα. Πέρασαν διάφορα από το μυαλό μου. Πάντα, όμως, πρέπει να έχεις πίστη, υπομονή, να είσαι δυνατός για να καταφέρεις τους στόχους σου. Προσπάθησα πολλές φορές να επιστρέψω, αλλά δεν τα κατάφερα. Πλέον, είμαι σε καλή κατάσταση, ελπίζω να βοηθήσω τον Ηρακλή, τους συμπαίκτες μου και όλους όσοι με πιστεύουν εδώ. Εχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε μπροστά μας, έχω ατομικά πολλά να κάνω, είμαι ακόμη στην αρχή. Κρατάω το ότι έπαιξα μετά από τόσους μήνες, κρατάω τη νίκη που κατακτήσαμε με την επιστροφή μου. Συνεχίζουμε…».

«Οργανωμένη και ποιοτική ομάδα ο Ηρακλής»

Για το πολύμηνο διάστημα απουσίας του, λέχθηκαν πολλά για τον Βασίλη Καββαδά. Ακόμη και για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά.

«Πολλά μπορεί να έχουν ειπωθεί, δεν ασχολούμαι με αυτά. Κοιτάω τον εαυτό μου, να είμαι σοβαρός, επαγγελματίας, να κάνω σωστά τη δουλειά μου κάθε μέρα στο γήπεδο. Εχω ανθρώπους δικούς μου, οι οποίοι με στηρίζουν και με αγαπάνε και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Κάποιοι ήταν κοντά μου όλο αυτό το διάστημα. Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου και θέλω να δώσω το 100% για τον Ηρακλή», σχολίασε ο ίδιος.

Επικεντρώνοντας στη νέα ομάδα του, τόνισε: «Υπήρχαν πολλά προβλήματα στην προετοιμασία, δεν ήμασταν όλοι οι παίκτες μαζί για να δουλεύουμε και να βρούμε τη “ χημεία” μας. Οσες περισσότερες εργατοώρες έχεις κάθε μέρα στο γήπεδο, τόσο ευκολότερα γίνονται τα πράγματα τη μέρα του αγώνα. Ο Ηρακλής είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με πρόεδρο, με δυνατό κόσμο, διαθέτει σοβαρό και καλό προπονητή και προπονητικό επιτελείο. Το ρόστερ είναι ποιοτικό και σαν ομάδα και σαν μονάδες. Υπάρχει βάθος, σε κάθε θέση υφίσταται πάντα μια αλλαγή. Υπάρχουν κάποια παιδιά με εμπειρία στην Α1, παιδιά που έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Το σημαντικό, πάνω από όλα, είναι να έχουμε υγεία. Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί στη σεζόν».

Ο αγώνας πρωταθλήματος εξελίχθηκε, ουσιαστικά, σε άνετη επικράτηση. Ακολουθεί η μάχη του Ηρακλή με το Ρέθυμνο, για το Κύπελλο, στην Κρήτη (15/10).

«Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, είτε παίζεις με ομάδα της πρώτης κατηγορίας, είτε της Β’ εθνικής. Πάντα υπάρχει το άγχος, η πίεση, πρέπει να δείξεις πράγματα, να πάρεις τη νίκη, να συγκεντρώνεις βαθμούς. Κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά, θέλουμε να μαζέψουμε, το συντομότερο δυνατό, όσο γίνεται περισσότερες νίκες», ανέφερε ο Βασίλης Καββαδάς.

Κατέληξε λέγοντας: «Αρχίσαμε το πρωτάθλημα με ήττα στο Περιστέρι, τη δεδομένη στιγμή έχουμε 2/2 νίκες, αλλά δε λέει κάτι αυτό. Κερδίσαμε, είμαστε χαρούμενοι για σήμερα (σ.σ. χθες), από αύριο (σ.σ. σήμερα) σκεφτόμαστε το επόμενο ματς με το Ρέθυμνο. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να προκριθούμε για τη συνέχεια του Κυπέλλου. Εχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ