Μαυροκεφαλίδης: Στην 20άδα των επιθετικών ριμπάουντερ

Μαυροκεφαλίδης: Στην 20άδα των επιθετικών ριμπάουντερ

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο ματς με τον Άρη.

Για ακόμη μία φορά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ιωνικού ο οποίος νίκησε και τον Άρη και συνέχισε νικηφόρα στην Basket League. Μάλιστα το ματς με τους «κίτρινους» με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που πήρε μπήκε στην 20αδα των επιθετικών ριμπάουντερ του πρωταθλήματος όπως μας ενημερώνει ο ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

«Ήταν ο κορυφαίος του Ιωνικού Affidea στη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί του ΠΑΟΚ, με μία εμφάνιση που του χάρισε τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν από τους “ακρογωνιαίους λίθους” της ομάδας της Νίκαιας και στη νίκη επί του Άρη. Μέσα από τους αριθμούς του ξεπήδησε ένα ξεχωριστό επίτευγμα, αυτό της εισόδου του στην πρώτη 20άδα των επιθετικών ριμπάουντερ της ΕΚΟ Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ μάζεψε δύο από τα οχτώ ριμπάουντ του στην επίθεση και με αυτά έφτασε τα 456 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, για να “πιάσει” στην 20ή θέση τον Αντώνη Φώτση.

Παράλληλα ο Μαυροκεφαλίδης, με τα έξι αμυντικά του ριμπάουντ ξεπέρασε τα 900 σε σύνολο 311 εμφανίσεων στην ΕΚΟ Basket League.

Ακόμη χθες στο Nick Galis Hall…

*Με εννιά φάουλ “φόρτωσε” τους αντιπάλους του ο Στιβ Μπαρτ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της περιόδου. Από εννιά κερδισμένα φάουλ είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές ο Λευτέρης Μποχωρίδης (1η), δύο φορές ο Κιθ Λάνγκφορντ (2η και 3η) και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (3η αγωνιστική).

Ο Αμερικανός είχε 2/8 τρίποντα, με τα οποία ξεπέρασε τα 150 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει 151/429 (35,19%).

*Από την πλευρά του Άρη, ο Δημήτρης Φλιώνης με το μοναδικό κλέψιμο του μπήκε στην κορυφαία 15άδα της σχετικής λίστας των “κιτρινόμαυρων”. Ο διεθνής γκαρντ μετράει 73 κλεψίματα Πρωταθλήματος, ξεπέρασε τον Βαγγέλη Βουρτζούμη και έφτασε στη 14η θέση τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την προσπάθεια της στο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 1-3, στη χειρότερη εκκίνηση της από το 2011-12 όταν και έχασε και τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ