Ο Πιτίνο, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και τα… ανθρωπάκια

Ο Πιτίνο, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και τα… ανθρωπάκια

Καλεσμένος στην κρατική τηλεόραση, ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε για όλους και για όλα, εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη λειτουργία της Ευρωλίγκας

«Σ’ αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει περίπτωση ένας προπονητής να μεροληπτήσει υπέρ των παικτών της ομάδας του. Αυτοί που το πίστευαν αυτό, θα πρέπει να απαντήσουν. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ο Πιτίνο θα μεροληπτήσει υπέρ των παικτών της ομάδας του. Δεν περνάει από το μυαλό μου. Όπως δεν περνούσε κι από το μυαλό ότι ο Γιαννάκης θα μεροληπτούσε όταν ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό». Ο τζένεραλ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Φασούλας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Basket League Show» και δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τη συνεργασία της Εθνικής με τον Ρικ Πιτίνο:

«Θεωρώ πως ο Πιτίνο είναι κορυφαία προπονητική φυσιογνωμία, που θα κάνει καλό τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στην Εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Βεβαίως, μιλάς με έναν άνθρωπο που δεν ήταν ποτέ της λογικής πως ο προπονητής που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, ή του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί να είναι και στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας.

Δεν ξέρω αν έγινε λάθος το 2008 με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ήταν θέμα αρχών. Γιατί, όμως, δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και με τους Γιάννη Σφαιρόπουλο, Δημήτρη Ιτούδη, Γιώργο Μπαρτζώκα; Θεωρούμε, δηλαδή, πως οι Έλληνες προπονητές είναι τόσο μικρά ανθρωπάκια, που θα δέχονται πιέσεις από τις ομάδες τους, ώστε να ευνοήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού, ή του Παναθηναϊκού, ενώ ο Αμερικανός προπονητής δεν είναι;».

Η «αράχνη» σχολίασε και το #mexritelous: «Δεν μπορείς να είσαι αντίθετος με κάτι που αποφασίζουν οι πρόεδροι της ΚΑΕ. Θεωρώ πως ήταν μια ριζοσπαστική κίνηση, που ήθελαν να κάνουν, για να δείξουν ότι δεν πάει άλλο για την άποψή τους και την άποψη του μεγαλύτερου φίλαθλου κομματιού της ομάδας. Πιθανόν να βγει σε καλό, δεν μπορώ να προδικάσω. Μπορεί να είναι καλό αυτό για την Ευρωλίγκα και κακό για τα εθνικά πρωταθλήματα. Ή μπορεί να είναι καλό για τα εθνικά πρωταθλήματα και να καταλάβουμε όλοι τη σημασία τους».

Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωλίγκας «διαφωνώ πολύ στο ότι ανεξαρτήτως ποιος βγαίνει πρωταθλητής σε μια χώρα, υπάρχει ένα κλειστό πρωτάθλημα. Δεν είμαστε Αμερική εδώ, δεν είμαστε ΝΒΑ, δεν είναι franchise οι ομάδες. Πιστεύω πραγματικά πως πρέπει να είναι έπαθλο το να συμμετέχεις στην Ευρωλίγκα.

Είναι πολύ ωραίο να αντιγράφεις του Αμερικάνους, χωρίς να έχεις τα λεφτά των Αμερικάνων. Στο ΝΒΑ είναι μια επένδυση που κάνεις, για να πουλήσεις αργότερα την ομάδα. Τα έσοδα και τα έξοδά σου είναι καθορισμένα και το ένα καλύπτει το άλλο. Αυτό είναι πολύ μακριά από εμάς.

Εμείς δεν έχουμε κολέγια, η Αμερική δεν έχει σωματεία. Εμείς τι ακριβώς θα κάνουμε εδώ; Η κάθε χώρα θα επιδοτεί τον αθλητισμό, μέσω των σωματείων και μετά θα εισπράττουν οι εταιρείες; Είναι μπερδεμένο πράγμα. Με διαφορετικό τρόπο ξεκίνησε εκεί ο αθλητισμός, με διαφορετικό εδώ. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι συνδεδεμένη η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα με τις επιτυχίες που έχει η ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ