Ευκαιρία για… εξιλέωση, ή αρχή δυσαρέσκειας για ΑΕΚ

Ευκαιρία για… εξιλέωση, ή αρχή δυσαρέσκειας για ΑΕΚ

Ο Σαββατιάτικος αγώνας με τον Προμηθέα είναι για την ΑΕΚ καθοριστικός. Η νίκη είναι μονόδρομος, για να δείξει ότι άλλαξε… τσιπάκι

Λένε πως όλοι οι πόλεμοι γίνονται για ένα… άδειο πουκάμισο, για μια ωραία Ελένη. Στο μπάσκετ σπάνια θα βρείτε… τσακωμό για γυναίκες, οπότε ας μείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Η Σαββατιάτικη συνάντηση στο «Νίκος Γκάλης» είναι το… άδειο πουκάμισο της ΑΕΚ, καθώς υποδέχεται τον Προμηθέα, σ’ έναν αγώνα που δεν θα κρίνει το παραμικρό. Έτσι κι αλλιώς κανείς εκ των δύο δεν θα τερματίσει στην πρώτη θέση και κανείς δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας.

Η αλήθεια είναι πως για την «Ένωση» αυτό το ματς είναι κομβικό, είναι το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχει χάσει… μαρς από τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε από το Περιστέρι στην έδρα της, έκανε εκτός προγράμματος ήττες (παράδειγμα το ματς στο Ρέθυμνο), έχασε ματς που μπορούσε να πάρει στο Τσάμπιονς Λιγκ, άλλαξε παίκτες, έκανε αποτυχημένες διορθωτικές κινήσεις (Τσάλμερς).

Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν κι η αναμέτρηση με τον Προμηθέα είναι ευκαιρία για εξιλέωση. Η ομάδα της Πάτρας είναι η ανερχόμενη δύναμη, οπότε η ΑΕΚ θέλει να δείξει ότι παραμένει το… αφεντικό. Μπορεί να μην έχει τη δυναμική του Παναθηναϊκού, όμως απόντος του Ολυμπιακού η απώλεια της δεύτερης θέσης ισοδυναμεί με αποτυχία κι ο Προμηθέας μοιάζει να είναι ο… σφετεριστής του άυλου τίτλου, κάτω από τον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι οι Πατρινοί έφτασαν πέρυσι στον τελικό των πλέι οφ είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Η ΑΕΚ θέλει να δείξει ότι επί ημερών Παπαθεοδώρου μπορεί να είναι πειστική σε αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα ντέρμπι. Για την ώρα δεν έχει πείσει κι η συνάντηση με τον Προμηθέα είναι η… ευκαιρία της. Να δείξει ότι άλλαξε… τσιπάκι, ότι παρασυρμένη από τον οίστρο του Λάνγκφορντ μπορεί να φτάσει ψηλά και να αποφύγει μια περίοδο παρατεταμένης γκρίνιας, που θα συνοδεύσει ενδεχόμενη αποτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ