ΑΕΚ – Προμηθέας 73-68

ΑΕΚ – Προμηθέας 73-68

Σ’ ένα ντέρμπι με πολλά σκαμπανεβάσματα και αλλαγές στο προβάδισμα, η ΑΕΚ νίκησε τον Προμηθέα, με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Γκίκα

Ήταν αυτός που είχε «σκοτώσει» την ΑΕΚ με τρίποντο, φορώντας τη φανέλα του Προμηθέα. Άλλαξε «στρατόπεδο», αλλά δεν άλλαξε συνήθειες. Ο Νίκος Γκίκας πέτυχε το τρίποντο (με ταμπλό) της αναμέτρησης κι έδωσε στην «Ένωση» τη νίκη στο ντέρμπι με την ομάδα της Πάτρας (73-68). Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι, ο Προμηθέας κράτησε χαμηλά τη διαφορά, οι δυο μονομάχοι πάλεψαν ως το τέλος, σ’ ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Για άλλο ένα ματς ο Λάνγκφορντ ήταν κορυφαίος σκόρερ, αλλά σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του ήταν άστοχος, δεν ήταν τόσο καλός, όσο… μας έχει κακομάθει. Αν, πάντως, βάζει 20 χωρίς να είναι καλός, τότε η ΑΕΚ έχει πετύχει διάνα με τη μεταγραφή του. Ο Ματσιούλις βοήθησε με την εμπειρία και τον δυναμισμό του, ο Σαντ Ρος θα ήταν MVP, αν δεν εμφανίζονταν ο Γκίκας να του κλέψει τη… δόξα, ο Σλοτερ μπορεί να πέτυχε μόλις ένα καλάθι, αλλά κατέβασε 10 «σκουπίδια» κι ο Γιάνκοβιτς ήταν… εκεί.

Στον Προμηθέα περισσότερο ανησυχούν με το διάστρεμμα του Χολ, παρά με την ήττα. Ο Λίποβι ήταν ο καλύτερος των περιφερειακών, ο Έλις ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων. Ο Αμερικανός σέντερ είχε σε 27.53’’ 23 πόντους (μ3 8/13 δίποντα κι 7/10 βολές) και 14 ριμπάουντ, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τον Προμηθέα. Ο Αγραβάνης δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο ήθελε, ο Μπόγρης επισκιάστηκε από τον Έλις.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-44, 61-55, 73-68.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ