Ζιάγκος : «Τα παιδιά έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα»

Ζιάγκος : «Τα παιδιά έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα»

Ο προπονητής του Ρεθύμνου πίστωσε 100% τη νίκη στους παίκτες του. «Είναι μακρύς ο δρόμος. Προχωράμε» δήλωσε ο Βαγγέλης Ζιάγκος

Όσοι ασχολούνται… «επιστημονικά» με το μπάσκετ γνωρίζουν πως τα ματς που έχουν το «πρέπει» μπροστά, έχουν τη δική τους ιστορία. Ένα από αυτά έγινε στο Ρέθυμνο, με την τοπική ομάδα να νικά τον Άρη και να τον κρατά στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά για την εν γένει αντιμετώπιση της στρεσογόνου κατάστασης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ρεθύμνου Cretan Kings: «Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα, κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παίζαμε εντός έδρας, απέναντι σε μία ομάδα με ίδιους στόχους και δεύτερον γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο κυριαρχούσε στον ψυχισμό και το μυαλό των παιδιών η έννοια του «πρέπει».

Ακόμα κι εμείς, ως προπονητικό επιτελείο, δεν ήμασταν βέβαιοι για το ποια θα ήταν η αντίδραση και η διαχείριση αυτής της κατάστασης από πλευράς παικτών. Σε ένα κλειστό παιχνίδι και σε κρίσιμες στιγμές, τα παιδιά έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα και τους το πιστώνουμε στο 100%.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξέραμε ότι παίζουμε με μία ομάδα, η οποία εκφράζεται μέσα από τρεις καταστάσεις: Το low post παιχνίδι, το pick & dive και το επιθετικό ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο η αντίδραση και η συμπεριφορά μας η αμυντική δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Είχαμε δώσει ήδη 13 προσπάθειες στον Ντραγκίσεβιτς, μέσα από αυτές τις καταστάσεις που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί.

Η συμπεριφορά μας άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό αποτυπώνεται στα μόλις 4 επιθετικά ριμπάουντ και τη μόλις μία προσπάθεια του Ντραγκίσεβιτς. Ακόμα είναι μακρύς ο δρόμος. Προχωράμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ