Παναθηναϊκός – Ήφαιστος Λήμνου 87-74

Παναθηναϊκός – Ήφαιστος Λήμνου 87-74

Ζορίστηκε περισσότερο απ’ όσο περίμενε από τον Ήφαιστο ο Παναθηναϊκός. Έφτανε ένα μικρό ξέσπασμα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου

Μια ομάδα που περνά με +100 σχεδόν σε κάθε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, χρειάστηκε σήμερα να προσπαθήσει λίγο περισσότερο, καθώς η αντίσταση που συνάντησε ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 87-74 του Ήφαιστου Λήμνου, σ’ ένα ματς που κάποια στιγμή πήγε να γίνει ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» (και δεν είναι παράλογο) είχαν το μυαλό τους στον «μαραθώνιο» της Ευρωλίγκας, που ακολουθεί. Θέλησαν να… βγάλουν την υποχρέωση, δίχως να ζοριστούν πολύ και κάποια στιγμή είδαν το ταμπλό να γράφει 40-41. Ήταν η στιγμή της αφύπνισης. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, ανέβασαν την αμυντική τους πίεση και «τέλειωσαν» το ματς.

Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έπαιζαν ορθολογιστικά, οι φιλοξενούμενοι πήραν ό,τι τους έδωσε η αντίπαλη άμυνα. Πολύ τρίποντο, καθόλου «σημάδι» κι η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου. Το 54-44 δεν είχε γυρισμό, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται… δεύτερη πρόσκληση.

Με τον Τόμας να είναι άστοχος, αλλά ταυτόχρονα και κεφάτος, τον Ράις να συνεχίζει με ρυθμό από τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό, τον Τζόνσον να κάνει μεστό παιχνίδι, τον Παππά να φωνάζει «παρών», τον Καλάθη να βγάζει τις γνωστές «τριπλές» του φιγούρες, σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ, τον Μπέντιλ να δείχνει ότι υπάρχουν σημεία που μπορεί να βοηθήσει, πήραν εντέλει τη νίκη, χωρίς να ζοριστούν ιδιαίτερα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Έβανς των 21 πόντων και των 11 ριμπάουντ ήταν αιχμή του δόρατος. Βοήθησε κι ο Μολδοβεάνου με τα τρίποντά του κι ο Ήφαιστος έχασε με αξιοπρέπεια, κρατώντας αρκετά πράγματα από μια αποστολή, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από αδύνατον να εξελιχθεί διαφορετικά.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 47-44, 66-57, 87-74.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ