Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το κλειστό του Πλάτωνα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το κλειστό του Πλάτωνα

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας η ανακαίνιση του κλειστού του Πλάτωνα. Ο Ιωνικός επιστρέφει στο σπίτι του την επόμενη σεζόν

Τι είναι ο Ιωνικός δίχως το κλειστό του Πλάτωνα; Μια ομάδα χωρίς σπίτι, χωρίς το βασικό της σημείο αναφοράς. Μια ομάδα που παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες, στην επιστροφή της στη «μεγάλη» κατηγορία. Πλέον, οι άνθρωποι του συλλόγου της Νίκαιας μπορούν να νιώθουν ότι υπάρχει μέλλον, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, που πραγματοποιήθηκε χθες, εγκρίθηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση της ανακαίνισης του Κλειστού Γυμναστηρίου «Πλάτων», ανοίγοντας έτσι ο δρόμος για την επιστροφή του Ιωνικού, την σεζόν 2020-‘21 στη φυσική του έδρα!

Ο Ερασιτέχνης Ιωνικός από τις 5/8/2019, οπότε και διασφαλίστηκε η εξεύρεση έδρας για την επιστροφή στην Α1 (κλειστό «Σοφία Μπεφόν»), ανέλαβε την εποπτεία για την εξέλιξη της ανακαίνισης του Πλάτωνα. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου «όλο αυτό το διάστημα παραμείναμε στο κέντρο των εξελίξεων, πιέζοντας ανθρώπους και καταστάσεις, αλλά και φέρνοντας διαρκώς το γηπεδικό ζήτημα στην επικαιρότητα.

Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να αναγνωρίσουμε δημόσια πως από τις 29/07 -όταν και είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε οργανωμένους, ΚΑΕ, ερασιτέχνη και Δήμο- ο Δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης άλλαξε άρδην τη στάση του και -αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης- ανέλαβε προσωπικά, ως όφειλε, το ζήτημα.

Πραγματοποιήσαμε πολλαπλές συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτείας, όμως ο Υπουργός Εσωτερικών βύθιζε την έγκριση του έργου μέσα στην αναβλητικότητα. Έτσι, αφού χάθηκαν πολύτιμοι μήνες, τη στιγμή που αναμέναμε την τελική υπογραφή του, για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ανακοινώθηκε πριν δυο εβδομάδες ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στον αέρα.

Τη στιγμή εκείνη πραγματοποιήσαμε άμεσα συνάντηση με τον κ. Ιωακειμίδη, όπου μας ανακοίνωσε ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα, με χρηματοδότηση από τα ταμεία του Δήμου μας, καθώς όσο βρισκόμαστε σε αναμονή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βρεθούμε εκτός χρονοδιαγράμματος και τον Σεπτέμβρη να μην έχουμε έτοιμο γήπεδο.

Έτσι, λοιπόν, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση μέρους της ανακαίνισης του Πλάτωνα, ενώ στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον κ. Τσάπα -που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί πυρετωδώς για την εξεύρεση λύσης- και τους μηχανικούς, θα εξασφαλιστούν και όλα τα υπόλοιπα έργα, που θα οδηγήσουν στην αδειοδότηση του γηπέδου από τον ΕΣΑΚΕ.

Ήταν μια μεγάλη μάχη, που δόθηκε τους τελευταίους μήνες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και σήμερα μας βρίσκει νικητές. Ο Ιωνικός επιστρέφει σπίτι του!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ