ΑΕΚ-Άρης 92-79

ΑΕΚ-Άρης 92-79

Βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στις μονάδες της και του Γκίκα, Λάνγκφορντ και Χρυσικόπουλο, η Ένωση επικράτησε της ομάδας του Σάββα Καμπερίδη στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Στο ματς που άνοιξε κάπως νωρίτερα την 11η αγωνιστική της Basket League, η ΑΕΚ χρειάστηκε να… φορτσάρει στο δεύτερο ημίχρονο για να νικήσει του Άρη στο ΟΑΚΑ με σκορ 92-79.

Η αναμέτρηση έγινε Παρασκευή, για να μην συμπέσει επάνω στο ματς του Παναθηναϊκού με την Λαμία, το οποίο γίνεται το Σάββατο (14/12) στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Η Ένωση βασίστηκε ξεκάθαρα στις μονάδες της και στην ποιότητά της, ο Άρης πάλεψε στα ίσα το ματς για περίπου 35 λεπτά, όμως στο ντεμπούτο του Σάββα Καμπερίδη στον πάγκο του δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι παραπάνω από μία αξιοπρεπής εμφάνιση.

Κομβικός ήταν ο Νίκος Γκίκας με τα συνεχόμενα καλάθια του στο τέλος και τους 15 πόντους που έβαλε ενώ οι Κιθ Λάνγκφορντ και Σαντ Ρος πέτυχαν από 19 πόντους. Φοβερός για τον Άρη ο Ντραγκίσεβιτς που πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και έχασε για μία ασίστ το τριπλ νταμπλ (9 σύνολο).

Η ΑΕΚ πέρασε με 12-6 εξαιτίας του Σαντ Ρος, ο οποίος κυριαρχούσε στις δύο πλευρές του παρκέ όμως ο Άρης γρήγορα ισοφάρισε. Ένα τρίποντο του Μασιούλις έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, με τον Λάνγκφορντ να αναλαμβάνει για το 19-15 της Ένωσης που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Γρήγορα η ΑΕΚ πέρασε με 9 πόντους διαφορά, με τον έμπειρο γκαρντ να «εκτελεί» ξανά για το 26-15, με την  ομάδα του Παπαθεοδώρου να επιβάλλει τον ρυθμό της και να φτάνει στο 30-15.

O Άρης πλησίασε στους 8 (32-24) και με τον Γκετσεβίτσιους σε εξαιρετική μέρα μείωσε σε 34-31 με 3 λεπτά για το ημίχρονο.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανταγωνιστικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Μποχωρίδης με τον Μπράουν έφεραν το παιχνίδι στο 40-38, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ έτρεξε ένα 4-0 με την επιστροφή της στο παρκέ, ο Άρης και πάλι πλησίασε με τον Γκετσεβίτσιους, ο οποίος με δύο σερί τρίποντα και πάλι έφερε το ματς στα ίσια.

Οι παίκτες του Καμπερίδη πατούσαν καλά, όμως η ποιότητα των Σαντ Ρος και Λάνγκφορντ ήταν λόγος για το 53-48, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί και το +8 (56-48) της Ένωσης.

Ο Γκίκας έκανε το 61-52 με τον Χρυσικόπουλο να ανεβάζει την διαφορά πάνω από τους 10 μ’ ένα τρίποντο (64-52).

Οι δύο ομάδες πέρασαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 66-54, με τον Παπαθεοδώρου να στηρίζεται στους Λάνκγφορντ και Χρυσικόπουλο για να φτάσει η διαφορά στους 17 πόντους.

Με δύο τρίποντα (Μπράουν και Μιλόσεβιτς), ο Άρης πλησίασε σε 75-64 και ανάγκασε θα  τάιμ άουτ τους γηπεδούχους. Ο Μπράουν είχε πάρει για τα καλά μπροστά και έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 και με δύο σερί τρίποντα (το τέταρτο σερί του Άρη) έκανε το 78-70. Ο Αμερικανός ήταν… καυτός και σκόραρε εκ νέου για τρεις για το 78-73, όμως ο Λάνγκφορντ επανέφερε την τάξη στο ΟΑΚΑ με δικό του τρίποντο.

Ο Γκίκας ανέλαβε στο τέλος πρωτοβουλίες, είχε δύο σερί καλάθια και παρά την προσπάθεια του Ντραγκίσεβιτς, η ΑΕΚ έμεινε στο +10 (87-77). Το γκολ φάουλ του Έλληνα γκαρντ έβαλε τέλος στο παιχνίδι, με τον πρώην παίκτη του Προμηθέα να είναι κομβικός στο τέλος και να προσφέρει το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του χάρη στις τελευταίες του προσπάθειες.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-38, 66-54, 92-79

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ