ΑΕΚ: Από το τραγικό ξεκίνημα στην μεταμόρφωση του τελευταίου 1,5 μήνα

ΑΕΚ: Από το τραγικό ξεκίνημα στην μεταμόρφωση του τελευταίου 1,5 μήνα

Η ΑΕΚ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Άρη φτάνοντας τις 12 νίκες στα τελευταία 13 ματς, βγάζει νέους πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι αλλά έχει και αδυναμίες. Κύριο «όπλο» της μεταμόρφωσης τον τελευταίο 1,5 μήνα, η άμυνα.

Ακόμη μία νίκη για την ΑΕΚ που παρά την κούραση από την «Οδύσσεια» στην Γαλλία, επικράτησε του μαχητικού Άρη στο ΟΑΚΑ με 92-79. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έφτασε έτσι τις 6 σερί νίκες στηνBasket League αλλά και τις 12 στα τελευταία 13 ματς αφήνοντας τον τελευταίο 1,5 μήνα πίσω της το πολύ κακό ξεκίνημα, κυρίως εντός συνόρων.

Το 1-4 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έγινε πλέον 7-4 ενώ στην Ευρώπη η Ένωση (6-2) μοιράζεται την κορυφή του ομίλου της στο BCL με την Χάποελ και ο «τελικός» της Τετάρτης (21:30) θα κρίνει πολλά για την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα ενόψει των νοκ άουτ.

«Κλειδί» η άμυνα και οι νέοι πρωταγωνιστές 

Το κύριο «όπλο» για την ομάδα του Παπαθεοδώρου ώστε να γυρίσει ο τροχός ήταν η άμυνα μιας και στο επιθετικό κομμάτι, κυρίως με τον Λάνγκφορντ, έβρισκε τον τρόπο. Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν μόλις το τρίτο από τα 13 τελευταία όπου η ΑΕΚ δέχτηκε πάνω από 70 πόντους και στο ένα από τα τρία, αυτό της κόστισε και την ήττα (75-79 από την Βέχτα).

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η προσθήκη του Σλότερ που πλέον έχει μπει για τα καλά στην ομάδα και προσφέρει τα μέγιστα αμυντικά εκεί όπου και φέτος βέβαια ξεχωρίζει η παρουσία του Χάουαρντ Σαντ Ρος. Ο Κουβανός που ήταν ο MVP του ματς με τον Άρη, είναι εξαιρετικός από το ξεκίνημα της σεζόν δίνοντας σημαντικές βοήθειες και επιθετικά και δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Από κει και πέρα είναι φανερό πως όλο και περισσότεροι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι για τους «κιτρινόμαυρους» και δεν χρειάζεται να βάζει συνέχεια τριαντάρες ο Λάνγκφορντ, με τον Γκίκα να έχει καταλυτικό ρόλο σε ματς όπως το χθεσινό ή αυτό με τον Προμηθέα όπου με καθοριστικά τρίποντα στο φινάλε, σκότωσε την πρώην ομάδα του. Ο Ματσιούλις είναι πάντα μια σταθερά για την ΑΕΚ και όταν είναι καλά την ανεβάζει επίπεδο, ο Γιαννόπουλος φώναξε «παρών» με τα απανωτά τρίποντά του στο ματς με την Ανβίλ αλλά και στην Basket League είναι ανεβασμένος ενώ σημαντικές είναι και οι βοήθειες των Χρυσικόπουλου και Στέφαν Γιάνκοβιτς συν την επιστροφή του Ρέι από τον τραυματισμό.

Η «τρύπα» στο πεντάρι

Εκεί που είναι φανερό πως υστερεί η ΑΕΚ είναι στη θέση «5» όπου η τριάδα των Σλότερ, Μαυροειδή και Κακλαμανάκη δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στο επιθετικό κομμάτι κυρίως και η Ένωση φαίνεται πως ψάχνεται για να φέρει παίκτη. Έναν παίκτη πιθανότατα στο στυλ του Χάντερ που θα την ανεβάσει επίπεδο και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του Κυπέλλου και του BCL.

Ρόλο βέβαια θα παίξει και η απόφαση με το μέλλον του Μάριο Τσάλμερς όπου μέχρι την Κυριακή θα αποφασιστεί από τους ανθρώπους της ομάδας αν θα συνεχίσει ή θα αποχωρήσει με τον Αμερικανό να έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα αλλά να μην έχει βοηθήσει τα αναμενόμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ