Ο Μαυροκεφαλίδης στην 25άδα των σκόρερ

Ο Μαυροκεφαλίδης στην 25άδα των σκόρερ

Σπουδαίο επίτευγμα από τον σέντερ του Ιωνικού που πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά.

Ακόμη μια πολύ σημαντική διάκριση για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

«Πέραν του ότι έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα μετά την 3η και την 9η αγωνιστική -είχε το καλύτερο ranking των χθεσινών πέντε αγώνων με 37 βαθμούς- ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφτασε σε κάποια ακόμη προσωπικά επιτεύγματα μέσα από τη νίκη του Ιωνικού Affidea επί του Πανιωνίου Su Casa. Σημαντικότερο όλων ότι κατάφερε να μπει στην πρώτη 25άδα των σκόρερ στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League.

Με τους 33 πόντους που είχε χθες, ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τους 3.042 στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Ρόντρικ Μπλέικνι που είχε 3.037 και “έπιασε” στην 25η θέση τον πρώτο προπονητή του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, τον Μπάνε Πρέλεβιτς που πάντως είχε άλλους 1.962 πόντους πριν τη συγκεκριμένη περίοδο (1988-1992).

Ο 35χρονος άσος μάλιστα πλησίασε στο ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία με αυτούς τους 33 πόντους. Η κορυφαία επίδοση ωστόσο των 320 εμφανίσεων του παραμένει εκείνη της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της σεζόν 2005-06 όταν σημείωσε 36 πόντους με τον ΠΑΟΚ και κόντρα στη ΑΕ Λάρισας.

*Ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε παράλληλα στο δεύτερο του “double-double” με τους 33 πόντους και τα 10 ριμπάουντ, αφού είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή.

*Το χθεσινό ήταν το 150ό παιχνίδι του Νίκου Βετούλα στους πάγκους της κατηγορίας. Ο απολογισμός του είναι πλέον 63 νίκες και 87 ήττες.

*Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξεπέρασε χθες τους 700 και ο Γιάννης Δημάκος του 300 πόντους στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Ιωνικός Affidea ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου σημείωσε 66 πόντους μαζί με το νέο ρεκόρ της φετινής ΕΚΟ Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 64 πόντων που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού του με τον Ηρακλή.

*Ο Πανιώνιος Su Casa ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με τα 15 επιθετικά του ριμπάουντ. Στην ίδια είχε φτάσει και στο ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ