Ρέθυμνο – Ήφαιστος Λήμνου 75-59

Ρέθυμνο – Ήφαιστος Λήμνου 75-59

Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα και κατέκτησαν άλλη μία νίκη στο Μελίνα Μερκούρη. Όλα τα λεφτά το δίδυμο των Φράνκαμπ - Κάρτερ.

Στην Κρήτη κυριαρχεί απόλυτα! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που οι μοναδικές του νίκες στην Basket League έχουν έρθει μονάχα στο Μελίνα Μερκούρη. Η φετινή παράδοση του Ρεθύμνου λοιπόν συνεχίστηκε και απέναντι στον Ήφαιστο, του οποίου επικράτησε στην Κρήτη με 75-59 για την 14η αγωνιστική της Basket League, σε ένα ματς παράσταση για έναν ρόλο.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος ευτύχησε να έχει δύο πρωταγωνιστές. Αρχικά τον Τζος Κάρτερ και μετά εννοείται τον Κόνερ Φράνκαμπ σε πολύ καλή μέρα, την ώρα που και η άμυνά του λειτούργησε εξαιρετικά, αφήνοντας την ομάδα της Λήμνου μακριά από τα στάνταρ της. Το Ρέθυμνο μετά από αυτή την νίκη έφτασε στις 6 στην Basket League (όλες εντός έδρας) και απομακρύνθηκε κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Οι γηπεδούχοι με αργά αλλά και σταθερά βήματα έχτισαν την διαφορά στο κλειστό του Ρεθύμνο. Ο… νέος αλλά και ωραίος Κάρτερ με την εμπειρία του βοήθησε ώστε η ομάδα του να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με έξι πόντους (36-30). Το ματς έμοιαζε ως ντέρμπι, ο Ηφαιστος ήταν κοντά στο σκορ, αλλά το επιθετικό κρεσέντο των Κρητικών, σε συνδυασμό με την καλή του άμυνα, έφερε το 24-14 της τρίτης περιόδου! Μεγάλος πρωταγωνιστής, ποιος άλλος από τον Φράνκαμπ που αποδεικνύεται λίρα εκατό για το Ρέθυμνο φέτος και η μεταγραφή της χρονιάς για την ομάδα της Κρήτης.

Ενα δεκάλεπτο στο οποίο «χτίστηκε» ουσιαστικά η διαφορά και έδωσε το θετικό αποτέλεσμα στη ομάδα του Ζιάγκου, που έκλεισε το διάστημα εκείνο στο 60-44. Αυτό το +16 την ακολούθησε και στην συνέχεια. Ο Ηφαιστος προσπάθησε να αντιδράσει με τον Μολντοβεάνου (67-52), αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος για να γυρίσει το παιχνίδι στο Μελίνα Μερκούρη.

Ο Φράνκαμπ μάλιστα με ένα ακόμα τρίποντο διαμόρφωσε το 70-52 βάζοντας τέλος στα όνειρα των αθλητών του Μανωλόπουλου, με 4 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός συνέχισε τον… χαβά του με σουτ από την περιφέρεια και έφτασε την διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους (73-52), με τους φιλοξενούμενους πλά να κάνουν την προσπάθειά τους για να μειώσουν την απόσταση, χωρίς όμως επιτυχία.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 36-30, 60-44, 75-59.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ