ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 100-97

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 100-97

Ο Αμερικανός σκόρερ παρότι ήταν παροπλισμένος με φάουλ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ήταν κομβικός στο τέλος και έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στην Ένωση σε ένα παιχνίδι διαφήμιση. Δεν μπόρεσε να το γυρίσει μόνος του ο Καλάθης, η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 18/32 τρίποντα!

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα… κρύο. Αν και ο Κιθ Λάνγκφορντ όταν το ματς κρινόταν ήταν… καυτός.

Τι παιχνίδι και αυτό. Πόση ένταση και τι όμορφο μπάσκετ, σε ένα ματς που κρίθηκε στους 197 πόντους σε 40 αγωνιστικά λεπτά! Η ΑΕΚ αψήφησε ότι εμπόδια βρέθηκαν στο διάβα της, είχε τον Λάνγκφορντ και πάλι κομβικό στις κρίσιμες φάσεις και νίκησε τον Παναθηναϊκό με 100-97 στο ΟΑΚΑ για την 14η αγωνιστική της Basket League!

Η Ένωση πέρασε ακόμα και με 14 πόντους, οι Πράσινοι είχαν το δίδυμο Καλάθη-Ράις να παλεύουν μόνοι τους, όμως οι τυπικά γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με το εξωπραγματικό 18/31 από τα 6,75μ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έμενε κοντά στο παιχνίδι μέσω των βολών του έχοντας 31/34 προσπάθειες.

Η ΑΕΚ πετυχαίνει την 9η σερί της νίκη στην Α1, με την ομάδα του Πιτίνο να ηττάται για 2η φορά φέτος στην Basket League, μετά και το χαμένο παιχνίδι στο Περιστέρι.

Εξαιρετικός ο Χάρης Γιαννόπουλος με 19 ποντους και 2/2 δίποντα και 4/5 τρίποντα, την ώρα που Λάνγκφορντ τελείωσε τα όνειρα των Πράσινων με 11 πόντους παρότι έπαιξε μόλις 15 λεπτά ελέω φάουλ. Για τους ηττημένους ο Καλάθης ειχε 20 πόντους και ο Ράις 19.

ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΚΑΙ…ΚΑΥΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Φρενήρης ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να μπαίνει καλά στο παιχνίδι και να προηγείται με 11-8 από τρίποντο του Ρέι. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της απουσίας του Λάνγκφορντ ο οποίος ήταν… έξαλλος από τα σφυρίγματα των διαιτητών και προσπέρασε με τέσσερις πόντους έπειτα από τρίποντο του Ράις (16-20).

Η ΑΕΚ δεν έπαιζε άμυνα, αλλά ήταν εξαιρετική στην επίθεση και τον Σαντ Ρος αρχικά και τον Ρέι στη συνέχεια, ισοφάρισε το ματς (22-22). Ο Γιαννόπουλος με τρίποντο διαμόρφωσε το +3 (25-22), με τον Ρέι να παραμένει θετικός για να οδηγήσει στη συνέχεια το ματς στο 32-26, με τον Μασιούλις με… αυτοκαλάθι να διαμορφώνει το 32-28 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, καθώς οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα το ΟΑΚΑ, ήταν «καυτοί» από την περιφέρεια.  Ο Γιαννόπουλος όταν έμενε μόνος του «σκότωνε» τον Παναθηναϊκό, με τον Έλληνα φόργουορντ να πραγματοποιεί το 40-28 από την γωνία.

Ο Καλάθης έμοιαζε μόνος στην επίθεση και σε ρυθμούς Ρωσίας, πετυχε το 40-30, ο Γιαννόπουλος έβαλε ένα ακόμα τρίποντο (43-31), για να αναλάβει ο Γκίκας και να κάνει το 45-34. Η Ένωση δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Ο Σλότερ αρχικά και ο Γιαννόπουλος στη συνέχεια έδωσαν πόντους για την ομάδα τους, με τον Γκίκα να πετυχαίνει το 11ο τρίποντο της ομάδας του για το 56-44! Και όμως η Ένωση παρέμεινε ουσιαστική, ο Τολιόπουλος έδωσε λύσεις και σκορ, με τους Πράσινους να μειώνουν και να φτάνουν το παιχνίδι στο 58-50 με τον Παπαπέτρου. Τολιόπουλος και Γκίκας έκλεισαν το ημίχρονο στο 63-54 υπέρ της ομάδας του Παπαθεοδώρου σε ένα ματς επιθετικού ρεσιτάλ.

ΟΤΑΝ ΖΥΓΙΖΕ 100 ΚΙΛΑ Η ΜΠΑΛΑ, Ο ΚΙΘ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Ο Παναθηναϊκός είχε μονάχα τον Καλάθη σε mood αγώνα,  o Γκίκας δεν άφησε το δάχτυλο από την… σκανδάλη και με νέο τρίποντο έκανε το 68-58, με τον Γιαννόπουλο και πάλι να συμμετέχει στις επιθέσεις της ΑΕΚ και να στέλνει το ματς στο +12 (70-58). Ο Φριντέτ απάντησε με τρίποντο , για να σκοράρει και πάλι ο Έλληνας φόργουορντ., για να παλέψει ο Καλάθης για να ρίξει την διαφορά και να κάνει το 75-68. Η διαφορά έπεσε στους 5 (79-74) και είχαμε και πάλι ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Λάνγκφορντ το πήρε επάνω του, πέτυχε το  82-74 και ο Μασιούλις έστειλε τις δύο ομάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 85-77.

Με το που επέστρεψαν οι ομάδες στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πίεσε επιπλέον. Μήτογλου και Ράις προσέφεραν πόντους στους τυπικά φιλοξενούμενους, ενώ ο Ουάλι έκανε το 85-83. Ο Ράις έδωσε προσωρινό προβάδισμα στους Πράσινους, ο Λάνγκφορντ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Μπροστά στο… πρόσωπο του Ράις, έβαλε ένα τεράστιο τρίποντο για το 94-90.

Οι ομάδες πέτυχαν ένα ζευγάρι βολών η καθεμία για το 96-92, με τον Ρέι να… βάζει φωτιά στο ΟΑΚΑ κάνοντας το 98-92! Το 100-94 έγινε από κάρφωμα του Σλότερ, ο Τζόνσον πέτυχε το τρίποντο για το 100-97, όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς και δέχθηκε την δεύτερη του ήττα στην Basket League.

Tα δεκάλεπτα: 32-28, 63-54, 85-77, 100-97

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ