Πιτίνο: «Από τα χειρότερα προγράμματα στην καριέρα μου»

Πιτίνο: «Από τα χειρότερα προγράμματα στην καριέρα μου»

«Δεν προλάβαμε να κάνουμε προπόνηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, αναφορικά με την προετοιμασία του παιχνιδιού απέναντι στην Ένωση.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν έψαξε σοβαρές δικαιολογίες μετά την ήττα με την ΑΕΚ, όμως τόνισε ότι δεν πρόλαβε η ομάδα να προετοιμαστεί, ελέω του ταξιδιού της από την Ρωσία και του ματς της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ.

Ο προπονητής των Πρασίνων τόνισε: «Η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όταν επιτρέπεις στον αντίπαλο να σουτάρει 18/31 τρίποντα δεν μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη… Η ΑΕΚ έπαιξε με χαμηλά σχήματα ενώ εμείς δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι όσοι ήταν ο αντίπαλος μας. Ο ένας λόγος είναι το πρόγραμμα που δεν μας επέτρεψε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Είχαμε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στο Καλίνινγκραντ, γυρίσαμε χθες χωρίς καμία προπόνηση. Προσπαθήσαμε αλλά η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα… Το πρόγραμμα που είχαμε να παίξουμε τόσο γρήγορα ήταν ίσως ένα από τα χειρότερα προγράμματα που έχω δει στην καριέρα μου, σε ό,τι αφορά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Να δώσουμε δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες ένα τόσο σημαντικό ματς» εξήγησε στην αρχική τοποθέτηση του ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έπειτα από την ήττα από την ΑΕΚ.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 63 πόντους στο ημίχρονο, είπε: «Δεν ψάχνω για δικαιολογία. Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους. Είναι μια μεγάλη σεζόν. Το πρόγραμμα καμιά φορά δεν σου επιτρέπει να αποδώσεις και να παίζεις όπως θα ήθελες. Υπάρχουν κάποια συνεχόμενα παιχνίδια ή κάποια εκτός έδρας παιχνίδια που δεν σου επιτρέπουν να το κάνεις σωστά… Μερικές ήττες είναι καλές και αυτή την ήττα την θεωρώ διδακτική. Σίγουρα δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μπορεί για παράδειγμα την επόμενη εβδομάδα να πάμε στο Μιλάνο και να κερδίσουμε την Αρμάνι και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι να μην είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι για ένα δυνατό παιχνίδι».

Κατέληξε, δε λέγοντας: «Οι φίλαθλοι ήταν καταπληκτικοί. Η ΑΕΚ κάνει μια εξαιρετική χρονιά. Η ήττα ήταν καθαρά θέμα προετοιμασίας. Οι Κλίπερς έχασαν με μεγάλη διαφορά από το Μέμφις αλλά κανένας δεν θα ψάξει να βρει δικαιολογία… Το ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει στην Α1 δεν είναι δική μας αρμοδιότητα».

Για τον Τζίμερ Φριντέτ επισήμανε: «Ο Τζίμερ αν θα έπαιζε παραπάνω δεν θα είχε κάποια διαφορά στο παιχνίδι. Ήταν καθαρά άμυνας, δεν θα είχε διαφορά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ