Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ 70-79

Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ 70-79

Με τον Αμερικανό σκόρερ σε εξαιρετική κατάσταση για μία ακόμα φορά, η Ένωση πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα του Κολοσσού.

Το… χαβά του ο Κιθ Λάνγκφορντ. Μπορεί να ήταν κάπως άστοχος για τα δικά του στάνταρ, όμως με μία ακόμα… 20άρα την φετινή σεζόν, η ΑΕΚ πέρασε με δυσκολία από την Ρόδο επικρατώντας με 79-70 του Κολοσσού για την 15η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν εξ αρχής το προβάδισμα, οι παίκτες του Λυκογιάννη προσπάθησαν να πιέσουν, ήταν ανταγωνιστικοί, όμως στο τέλος μίλησε η εμπειρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατέκτησαν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα, διευρύνωντας το αήττητο σερί τους εντός των τειχών, φτάνοντας τις 10 συνεχόμενες νίκες.

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά το ματς στην Ρόδο και προηγήθηκε με εννιά πόντους (9-18 από τον Γιαννόπουλο), με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να εμπιστεύεται το νεαρό Ρογκαβόπουλο στην αρχική του πεντάδα. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 7-0 σερί για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 16-18.

Το ματς απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρά το 21-30 από τον Γιαννόπουλο και πάλι, οι Ροδίτες ήταν κοντά στο σκορ, με τον δανεικό από την ΑΕΚ, Μωραΐτη, και τον Τουντζιαράκη να μειώνει στον πόντο (29-30). Γκίκας και Κρομά σκόραραν και για τις δύο ομάδες, για να αναλάβει ο Λάνγκφορντ και να στείλει το ματς στο 33-39 με το τέλος του ημιχρόνου.

Επιστρέφοντας στο ματς η ΑΕΚ φόρτσαρε προσωρινά. Ο Ρογκαβόπουλος βοήθησε για το 42-50, με τον Γκίκα να επαναφέρει τη διαφορά στους 10 πόντους (44-54), οι γηπεδούχοι μείωσαν αρχικά με τον Κρομά και στη συνέχεια με τον Γκρίφιν (52-56) για να οδηγηθεί το ματς στην τελευταία περίοδο στο 52-58.

Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Τουντζιαράκης κουβάλησε τον Κολοσσό όπως και ο Κρομά (64-65), με τον παίκτη του Κολοσσού να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με 67-65.

Εκεί ανέλαβαν οι Λάνγκφορντ και Γιαννόπουλος, για να καθαρίσει την… μπουγάδα η ΑΕΚ, να αποκτήσει διαφορά 7 πόντων (68-75) και να δει τον Σλότερ με βολές να γράφει το 70-77, τελειώνοντας ουσιαστικά και την υπόθεση-νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ