Ιωνικός – Προμηθέας 69-73

Ιωνικός – Προμηθέας 69-73

Οι Πάτρινοί έκαμψαν την αντίσταση της ομάδας της Νίκαιας, έχοντας ως κορυφαίους τους Δημήτρη Αγραβάνη και Βαγγέλη Μάντζαρη, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο «Σοφία Μπεφόν».

Σε ένα ματς που είχε πολλές ανατροπές, ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού με 73-69, χαρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Αγραβάνη και του Βαγγέλη Μάντζαρη.
Εξάλλου ο Μάκης Γιατράς και ο σύλλογος της Πάτρας, για αυτόν τον λόγο επέλεξε τους δύο παίκτες που έχουν τεράστια εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, σε ένα παιχνίδι που είχε τεράστιες διακυμάνσεις στο σκορ και η παρουσία τους ήταν καταλυτική για να έρθει προς το μέρος των φιλοξενούμενων.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους (6/15 σουτ), 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ, ενώ ο Αγραβάνης ήταν εξίσου καλός για τον Προμηθέα με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, όπως και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με 12 πόντους.

Μετά από αυτό το ματς ο Ιωνικός βρίσκεται στο 7-8 μετά από 3 σερί ήττες, ενώ ο Προμηθέας έχει 11 νίκες και 4 ήττες.

Σχετικά με την αναμέτρηση, ο Ιωνικός μπήκε γερά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 9-2 και σε ένα ματς που δεν έλαμπε από ποιότητα, έκλεισε την πρώτη περίοδο με το υπέρ του 16-7.
Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ανέβασαν στροφές στην δεύτερη περίοδο, και με ένα 15-4 προσπέρασαν στο μτς στο 14ο λεπτό με δύο πόντους (20-22). Ο Ιωνικός μπήκε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 33-32, σε ένα παιχνίδι που… έκαιγε και έβγαζε μάτια ότι θα είναι ντέρμπι.

Επιστρέφοντας το παιχνίδι, οι δύο ομάδες πήγαν χέρι με χέρι στο ματς. Ο Ιωνικός ήταν μπροστά με 45-43, όμως από εκεί κι έπειτα λες και έχασε εντελώς την επαφή με το ματς. Ο Προμηθέας έτρεξε ένα μικρό επιμέρους και κατάφερε να περάσει με 12 πόντους (57-45) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Εκεί η ομάδα της Νίκαιας προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε. Με τον Τζόουνς και τον Κάλαχαν μείωσε στον πόντο (56-57) ενώ ο Σακελλαρίου έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 60-59.

Μαυροκεφαλίδης και Μάντζαρης με τρίποντο πραγματοποίησαν το +5 για τους Πατρινούς (64-69) με τον Έλληνα γκαρντ να παίρνει τις τελευταίες επιθέσεις και παρά την χαμένη του βολή, είδε τον Δημάκο να μην μπορεί να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 16-7, 32-33, 45-57, 69-73.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ