ΑΕΚ – Ήφαιστος 74-68

ΑΕΚ – Ήφαιστος 74-68

Όταν πήρε μπρος ο Αμερικανός μπόμπερ της Ένωσης τελείωσαν και οι όποιες ελπίδες είχε η ομάδα της Λήμνου για να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ. Ντεμαράζ του 37χρονου γκαρντ στο γ΄ δεκάλεπτο

Δεν χρειαζόταν πολύ. Απλά ένα… ξέσπασμα του Κιθ Λάνγκφορντ για να παρακινήσει και τους υπόλοιπους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου και να αφυπνιστούν για την ανατροπή και την 11η σερί νίκη της ΑΕΚ στην EOK Basket League. Η Ένωση βασίστηκε στον επιθετικό οίστρο του Αμερικανού σκόρερ για να κάμψει την αντίσταση του φιλότιμου Ηφαίστου με σκορ 74-68 στο ΟΑΚΑ για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λήμνου κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όταν όμως… ξύπνησε ο 37χρονος μπόμπερ η γιορτή έλαβε τέλος στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να το… σιγοντάρει στο τέλος και να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στους γηπεδούχους. Ο Ηφαιστος προσπάθησε στο τέλος να βάλει… φωτιά στο ματς, πλησίασε στους δύο πόντους, όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την ολική επαναφορά του. Αυτή ήταν και η 11η συνεχόμενη νίκη της Ένωσης στην A1 διευρύνοντας το σερί της.

Σμιθ και Γκίλμπερτ προκάλεσαν πονοκεφάλους στον Ηλία Παπαθεοδώρου με τον Ήφαιστο να αποδεικνύει με πράξεις πως δεν ήρθα για τουρισμό στην Αθηνά. Κάθε άλλο, αφού οι παίκτες του Μανωλόπουλου ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ στην πρώτη περίοδο, με τον Σμιθ να φτάνει το ματς στο 17-23. Το δεκάλεπτο έληξε στο 19-23, με την ΑΕΚ  να φαίνεται επηρεασμένη από τις αλλαγές στο ρόστερ της και να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Τσάλμερς και Γιαννόπουλος έφεραν στα ίσα το παιχνίδι (26-26), οι νησιώτες επέμειναν και ο Σμιθ συνέχισε την δουλειά του, πραγματοποίησε το 26-35, με τον Μολντοβεάνου να τον ακολουθεί και να οδηγεί ουσιαστικά το ημίχρονο στο 35-42 στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση ανέλαβε δράση στη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο Λάνγκφορντ όπως πάντα είχε την μερίδα του λέοντος στην επίθεση των Κιτρινόμαυρων και με δικούς του πόντους η ομάδα του αρχικά ισοφάρισε και στην πορεία προσπέρασε με 48-46, τρέχοντας ένα επιμέρους 13-4. Έβανς και Μασιούλις… μονομάχησαν, όμως και πάλι ο Λάνγκφορντ «μίλησε» για να κλείσει η περίοδος στο 53-51.  Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ήταν η ώρα του Βασίλη Τολιόπουλου. Ο «Τολιό» με 5 σερί πόντους έγραψε το 58-51 για την Ένωση με το σερί των γηπεδούχων να φτάνει στο 13-0  μέσω του τριπόντου του Χρυσικόπουλου (63-51). Εβανς και Σμιθ προσπάθησαν να ρίξουν την διαφορά, ο Τολιόπουλος με νέο τρίποντο έγραψε το 66-55, με το 5-0 των φιλοξενούμενων να είναι αιτία… ανησυχίας στις τάξεις των γηπεδούχων.

Ο Λάνγκφορντ με δύο βολές επανέφερε την τάξη (68-60), το ματς οδηγήθηκε στις βολές, ο Γκίλμπερτ μείωσε με νέο τρίποντο σε 69-64 αλλά δεν αρκούσε η υπερπροσπάθειά του στο τέλος για το συγκρότημα του Μανωλόπουλου που έφυγε ηττημένο από το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 35-42, 53-51, 74-68

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ