Άρης – Τρίκαλα 82-63

Άρης – Τρίκαλα 82-63

Ενας ψυχωμένος Άρης, που είχε κορυφαίους τους Λευτέρη Μποχωρίδη, Σπύρο Μούρτο, Μιχάλη Τσαϊρέλη, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ομάρ Προύιτ, επικράτησε εύκολα των Τρικάλων με 82-63, παίρνοντας βαθιά ανάσα!

Με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να λειτουργεί την πιο κατάλληλη στιγμή, ο Αρης, μπροστά σε πάνω από 3.500 οπαδούς του, διέλυσε τα Τρίκαλα με 82-63 για την 10η αγωνιστική της Basket League!

Στο 4-6 πλέον η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που πήρε βαθιά ανάσα, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Στο 2-8 οι Τρικαλινοί που παραμένουν σε δύσκολη θέση που και σήμερα, παρά το ντεμπούτο των Κάνατσεβιτς και Τέιμς (ήταν θετικός πάντως) παρουσίασαν ένα κάκιστο πρόσωπο.

Αντιθέτως ο αντίστοιχος νεοφερμένος του Άρη, Ομάρ Προύιτ ήταν πολύ ουσιαστικός και έδειξε ότι θα βοηθήσει. Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ αγωνίστηκε στα 13:36 στα οποία είχε 11π., 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ. Για τον αυτοκράτορα που σχεδόν κανείς δεν υστέρησε, ξεχώρισαν και οι Τσαϊρέλης, Μποχωρίδης και Μούρτος. Οι κίτρινοι μοίρασαν 21 ασίστ, υπέπεσαν σε λίγα λάθη (10) και έκαναν 6 κλεψίματα!

Οσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ουσιαστικά τα Τρίκαλα δεν μπήκαν σχεδόν ποτέ στο παιχνίδι. Κι αυτό καθώς η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν απολύτως διαβασμένη, αποφασισμένη και ψυχωμένη.

Ο Άρης που ξεκίνησε με μια αμιγώς ελληνική 5άδα (Φλιώνης, Μποχωρίδης, Μούρτος, Βασιλόπουλος, Τσαϊρέλης), πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, λαμβάνοντας πολλές λύσεις στην επίθεση από τον Προύιτ (8π. στο διάστημα αυτό) σημειώνοιντας 24 πόντους.

Ετσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +10 κι έκτοτε δεν ανησύχησαν ποτέ. Κι αυτό γιατί με όπλο την εκπληκτική τους άμυνα που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σημειώσουν μόλις 29 πόντους στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησαν πλήρως.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά στους 20 (57-37 στο 25’), ενώ με κάτι λιγότερο από 7 λεπτά για το τέλος του ματς, το «κοντέρ» έγραψε +26 (75-49)! Ο Αρης έφτασε πανηγυρικό στο τελικό με τους οπαδούς του που δημιούργησαν ζεστή ατμόσφαιρα να πανηγυρίζουν και να χειροκροτούν θερμά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 44-34, 66-45, 82-63

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ