Τροφοδότης των δύο «αιωνίων» ο Προμηθέας Πατρών

Τροφοδότης των δύο «αιωνίων» ο Προμηθέας Πατρών

Ο Μπράουν βρέθηκε στον Παναθηναϊκό, ο Έλις θα δοκιμάσει την τύχη του στον Ολυμπιακό. Αμφότεροι, εκ Πατρών προερχόμενοι κι αυτό κάτι λέει.

Ήταν κάποτε ο Πανιώνιος και το Περιστέρι, ομάδες που τροφοδοτούσαν με παίκτες τους «μεγάλους». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν γεμίσει τα κατά καιρούς ρόστερ τους με παίκτες, όχι μόνο από τις δύο αθηναϊκές ομάδες που προαναφέραμε, αλλά και από διάφορους συλλόγους, οι οποίοι λειτουργούσαν ως εκκολαπτήρια σπουδαίων μπασκετμπολιστών. Πλέον η τροφοδοσία γίνεται εκ… Πατρών κι ο Προμηθέας βρίσκεται (από το… παράθυρο) στην Ευρωλίγκα.

Την αρχή έκανε ο Ρίκι Μπράουν. Από το Τελ Αβίβ και τις Βρυξέλλες, βρέθηκε στη Φιλανδία και μετά στη Γαλλία, κάνοντας κάποιες πολύ καλές χρονιές. Η απογείωση ήρθε πέρυσι (2018-’19), με τον Προμηθέα να αποτελεί το… σκαλοπάτι για να απογειωθεί η καριέρα του. Έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος, έχοντας κάνει εξαιρετικά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν κι αυτό ήταν το εισιτήριο για να μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί η θητεία του στο «τριφύλλι» να μην ήταν αυτή που θα ήθελε, όμως έδειξε κάποια πράγματα στο υψηλότερο επίπεδο και πλέον αγωνίζεται στην Τόφας, παρέα με τον Ματ Λοτζέσκι. Όπως και να ‘χει, ο Προμηθέας ήταν το σημείο αναφοράς για την καριέρα του «κοτσιδάκια», αλλά όχι μόνο γι’ αυτόν.

Αν ο Μπράουν είχε κάνει μια κάποια διαδρομή πριν, ο Οκτάβιους Έλις ήταν παντελώς άγνωστος. Έπαιξε στο Μαυροβούνιο, πήγε στη Ρωσία, όμως στον Προμηθέα έχτισε το όποιο… όνομα έχει κάνει. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ξεκίνημα της διαδρομής του στον σύλλογο της Πάτρας υπήρξε σκέψη για αντικατάστασή του, ο Αμερικανός τούς έπεισε να τον κρατήσουν κι εξελίχθηκε σ’ έναν σπουδαίο pick & roll παίκτη, κάτι που του έδωσε και το διαβατήριο για την Ευρωλίγκα.

Μετά τον Παναθηναϊκό ο Προμηθέας «πάτησε πόδι» και στον Ολυμπιακό, αν και κανείς δεν χάρηκε με την κίνηση των «ερυθρόλευκων», καθώς πρέπει άμεσα (μέχρι την Τρίτη) να βρεθεί ο αντικαταστάτης του κι αυτό δεν είναι εύκολο. Ο Έλις είχε buy out, κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει κι ως προς την επιλογή, ως προς το γεγονός ότι οι «μεγάλοι»… βλέπουν τους ξένους του Προμηθέα, υπάρχει ενθουσιασμός. «Κάτι καλό κάνουμε» λένε οι Πατρινοί.

Για να τα λέμε (και να τα γράφουμε) όλα, από τη στιγμή που δύο Αμερικανοί μετακινήθηκαν στην Ευρωλίγκα, ο Προμηθέας έχει ένα επιπλέον επιχείρημα για να πείσει τους ατζέντηδες, να του δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα της Πάτρας ήταν πρώτη επιλογή στην Ελλάδα, πίσω από τους δύο «αιώνιους», ξεπερνώντας σε αυτόν τον τομέα και την ΑΕΚ.

Αντί επιλόγου: Δεν συμπεριλαμβάνουμε στο άρθρο παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα (Αγραβάνης, Μαυροκεφαλίδης, Μάντζαρης, κτλ.), ή στους «αιώνιους» και πλέον φορούν τη φανέλα του Προμηθέα, γιατί αυτό είναι εύκολο να συμβεί. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Το δύσκολο είναι να βγάλεις παίκτες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ