Κολοσσός – Προμηθέας 73-70

Κολοσσός – Προμηθέας 73-70

Σε ένα ματς που θα ήταν διαφήμιση, οι διαιτητές έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές. Νίκη οξυγόνο για τον Κολοσσό, εκνευρισμός στον Προμηθέα.

Υπάρχει μια διαχρονική βασική οδηγία προς όλους τους διαιτητές, όλων των αθλημάτων: Να μην γίνονται πρωταγωνιστές. Γιατί, όταν γίνονται πρωταγωνιστές, γίνονται για αρνητικό λόγο. Οι τρεις ρέφερι του αγώνα στη Ρόδο τράβηξαν τα φώτα πάνω τους, αφαιρώντας τα από ένα ματς, για το οποίο θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες. Ο Κολοσσός πέτυχε νίκη ανάσα, επικρατώντας με 73-70 του Προμηθέα, όμως το αγωνιστικό μέρος μπαίνει (δυστυχώς) σε δεύτερη μοίρα.

Γιώργος και Κώστας Πουρσανίδης και ο Τζαφλέρης, απέβαλλαν με ντισκαλιφιέ τον Έλις, μοίρασαν αφειδώς τεχνικές ποινές στον πάγκο και τους παίκτες του Προμηθέα, δημιουργώντας πολλά παράπονα κι εκνευρισμό. Κι όταν αυτά συμβαίνουν σε αγώνα που κρίθηκε στο σουτ (ο Λίποβι απέτυχε δύο φορές να στείλει το ματς στην παράταση, αστοχώντας σε τρίποντο), τότε δημιουργείται εύλογα το συναίσθημα της αδικίας.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν σκληρά, είχαν σε φοβερή μέρα τον Αγκντμπελέζε, πολύ καλό τον Κρόμα, θετικούς Γκρίφιν, Μπράζελντον και Λοβ, κατάφεραν να καλύψουν το κενό του Τζάκσον και παρότι στην τελευταία άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση και να έχουν… δεύτερη ευκαιρία, πανηγύρισαν μια σπουδαία επιτυχία.

Στον Προμηθέα ο Μαυροκεφαλίδης είχε άλλη μια κακή μέρα, ο Έλις δεν πρόλαβε να παίξει, οπότε η ρακέτα απογυμνώθηκε. Ήταν, όμως, εξαιρετικός ο Αβραβάνης (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ), πάρα πολύ καλός αν κι άστοχος ο Κασελάκης (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ) κι έτσι το… κενό γέμισε. Ο Μάντζαρης ήταν πολύ άστοχος, ο Χολ δεν ήταν σε καλό φεγγάρι, ο Λίποβι δεν κατόρθωσε να πετύχει το σουτ του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 34-25, 55-52, 73-70.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ