Ηρακλής – Λάρισα 83-67

Ηρακλής – Λάρισα 83-67

Ο Ηρακλής έσπρωξε τη Λάρισα στη ζώνη του υποβιβασμού, την ίδια στιγμή που πήρε βαθιά ανάσα και πλέον πατάει σε πιο σταθερό… σανίδι.

Πιο εύκολα από ότι περίμενε, ο Ηρακλής έκαμψε την αντίσταση της Λάρισας στο Ιβανώφειο. Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο κι επικράτησαν με το εμφατικό 83-67. Με αυτή τη νίκη ο «γηραιός» έφτασε στις 7 νίκες, αφήνοντας τους Θεσσαλούς στις 6 και τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Βασίλης Καββαδάς έκανε ό,τι ήθελε κάτω από το καλάθι, την ώρα που Χανλάν πρωταγωνίστησε από την περιφέρεια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ήθελαν ούτε στιγμή στο Ιβανώφειο να σκέφτονται την περίπτωση να ανησυχούν στη συνέχεια για την παραμονή στην κατηγορία. Κι αν έχαναν, τα πράγματα θα… ζόριζαν Ο Ηρακλής, λοιπόν, με πρωταγωνιστή τον Χανλάν, προσπέρασε στο πρώτο δεκάλεπτο με 26-11, δείχνοντας το πόσο πολύ ήθελε το παιχνίδι.

Η Λάρισα προσπάθησε πλησιάσει μειώνοντας στους 10 πόντους (28-18), όμως ο Ζάρας έστειλε την διαφορά στους 17 πόντους (35-18). Ο Καββαδάς έκανε το 38-25 με κάρφωμα, με τον Ζάρα να επανέρχεται και να δίνει επιπλέον πόντους για τον «γηραιό». Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 43-29 (και πάλι ο Καββαδάς), με τους γηπεδούχους να παραμένουν ισχυροί και έτοιμοι για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε καθόλου η κατάσταση. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι έφτασαν την απόσταση ακόμα και στους 30 πόντους με το 67-37 να δείχνει και την διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ. Η Λάρισα το μοναδικό που κατάφερε ήταν απλά να ροκανίσει την διαφορά και να κλείσει την περίοδο στο 69-44.

Η διαφορά έμενε κοντά στους 20 πόντους διαρκώς. Ο Ζάρας έκανε το 77-50, με την ομάδα του Αγγέλου να πλησιάζει αλλά εννοείται να μην έχει τον χρόνο για να μπει για τα καλά στο παιχνίδι. Παπαντωνίου και Φλόιντ ανέλαβαν δράση, μείωσαν σε 79-61, με τον Ηρακλή τελικά να κατακτά τη νίκη και να παίρνει ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 43-29, 69-44, 83-67.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ