Ήφαιστος – Λαύριο 67-65

Ήφαιστος – Λαύριο 67-65

Με buzzer beater του Μιχάλη Πελεκάνου ο Ήφαιστος Λήμνου «έκλεψε« τη νίκη από το Λαύριο, που... αυτοκτόνησε από τη γραμμή του φάουλ.

Το μπάσκετ είναι ένα σπορ που ποτέ δεν μπορεί να πει κανείς ότι ένα παιχνίδι τελείωσε και επιφυλάσσει πάντα τεράστιες συγκινήσεις. Όπως και στο ματς στην Λήμνο. Τι ακριβώς έγινε; Παρότι ήταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού πίσω στο σκορ, ο Ήφαιστος πήρε τεράστια νίκη επί του Λαυρίου με τρίποντο του Πελεκάνου στην εκπνοή με 67-65. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν το ματς μεσα από τα χέρια τους καθώς δευτερόλεπτα νωρίτερα ο ΝτεΚόζι αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών στα 6.5 δευτερόλεπτα για το φινάλε!

Όσο για το ματς και την έκβασή του; Εξαιρετική αρχή για το Λαύριο μέσα στην Λήμνο! Στην έδρα του Ηφαίστου, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη είχαν τα ηνία της αναμέτρησης και από το ξεκίνημα παρουσίαζαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Με τον Ντεκόσεϊ προσπέρασαν μάλιστα με 15 πόντους (8-23) με 4 λεπτά για τη λήξη της πρώτης περιόδου. Το 15-25 του δεκαλέπτου ήταν… σοκαριστικό για τους γηπεδούχους που αναζητούσαν αντίδραση.. Η συνέχεια δεν ήταν καλή και για τις δύο ομάδες. Αμφότερες ήταν άστοχες, ο Γερομιχαλός με τον Ντεκόσεϊ έγραψαν το 19-31, με Τσαϊρέλη και Πελεκάνο να σκοράρουν για το 24-33.

Ένα τρίποντο μπήκε στη συνέχεια μόνο, με το 9-11 επιμέρους στην Λήμνο να είναι ο… καθρέφτης της ποιότητας του δεύτερου δεκαλέπτου, με το Λαύριο να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας 12 πόντους μπροστά (26-34). Η ποιότητα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, όμως το ενδιαφέρον του εκτοξεύχθηκε στα ύψη. Οι γηπεδούχοι διαρκώς ροκάνιζαν την απόσταση, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και τίποτα δεν προμήνυε αυτό το φινάλε.

Το Λαύριο συνέχισε να είναι μπροστά στο σκορ και έκλεισε την Τρίτη περίοδο στο 51-62. Οι 11 πόντοι διαφοράς σιγά σιγά εξανεμίστηκαν. Ο Πελεκάνος με την τεράστια εμπειρία του έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Σερέλη και ο ενώ ο Τέρνερ τον βοήθησε για το 51-57 με τρίποντο, ο Χάμοντς έφερε ακόμα πιο κοντά την ομάδα του και ο Πελεκάνος έστειλε το ματς στον πόντο (56-57).

Αυτό ήταν. Το παιχνίδι απέκτησε και πάλι χαρακτήρα ντέρμπι για να φτάσουμε στις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης. Ο Ντεκόζι είχε τεράστια ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όμως από την γραμμή της φιλανθρωπιας ήταν άστοχος και ο Πελεκάνος με τρίποντο έδωσε το φιλί της ζωής στους γηπεδούχους βάζοντας φωτιά στο κλειστό της Λήμνου σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 24-36, 41-52, 67-65.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ