ΑΕΚ : Έσπασε έξι ρεκόρ περιόδου

ΑΕΚ : Έσπασε έξι ρεκόρ περιόδου

Η Ένωση σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του φετινού πρωταθλήματος ακόμη σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, ασίστ, ranking, πόντους μιας περιόδου και πόντους ενός ημιχρόνου.

Με μία «100άρα» έκλεισε η ΑΕΚ το 2017 κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο. Ήταν η πρώτη της μετά από δύο χρόνια κι εννιά μήνες αφού η τελευταία φορά που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό πόντων σε ματς της Stoiximan.gr Basket League ήταν την 1η Μαρτίου 2015 κόντρα στον Πανελευσινιακό (105-80).

Η «Ένωση» σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του φετινού πρωταθλήματος ακόμη σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, ασίστ, ranking, πόντους μιας περιόδου και πόντους ενός ημιχρόνου.

Ήταν η πρώτη «100άρα» της φετινής Stoiximan.gr Basket League αφού η προηγούμενη καλύτερη, επιθετική επίδοση ήταν εκείνη των 98 πόντων του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola.

Η ΑΕΚ έφτασε σε αυτήν την επίδοση εκτελώντας με χειρουργική ακρίβεια από μέση και κοντινή απόσταση αφού είχε 28/38 δίποντα. Το 73,68% με το οποίο σούταρε αποτελεί ρεκόρ περιόδου για τη Stoiximan.gr Basket League. Το προηγούμενο ήταν το 72,41% που είχε ο Προμηθέας επίσης κόντρα στην ομάδα της Λάρισας (21/29).

Στη στατιστική της καταγράφηκαν 29 ασίστ, δύο περισσότερες από το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν ο Παναθηναϊκός Superfoods της 3ης και ο Ολυμπιακός της 7ης αγωνιστικής.

Ρεκόρ περιόδου και οι 142 βαθμοί στο ranking. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 133 βαθμών που είχε ο Παναθηναϊκός Superfoods κόντρα στον Προμηθέα στην 4η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα μπήκε στο παιχνίδι με πατημένο το γκάζι αφού σημείωσε 34 πόντους στην πρώτη περίοδο ισοφαρίζοντας την κορυφαία σχετική επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League. 34 πόντους είχε ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο του παιχνιδιού με τον Κόροιβο.

Το έκτο ρεκόρ περιόδου του φετινού πρωταθλήματος που κατέρριψε η ΑΕΚ σήμερα ήταν αυτό των περισσότερων πόντων σε ένα ημίχρονο αφού σημείωσε 58 στο πρώτο, έναν περισσότερο από εκείνους του Προμηθέα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο τη 2η αγωνιστική.

Στο ΟΑΚΑ σημειώθηκαν αθροιστικά 185 πόντοι για να ισοφαριστεί η κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League. 185 είχαν σημειώσει Ρέθυμνο Cretan Kings και Κολοσσός H Hotels στο μεταξύ τους παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής.

Ξανθόπουλος 5ος «κλέφτης» στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος συνεχίζει με συνέπεια να κλέβει μπάλες και σήμερα με τα τρία κλεψίματα του, έγινε ο 5ος της σχετικής λίστας στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τα 457 και ξεπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη. Σύντομα θα βρεθεί και στην 4η θέση της λίστας αφού μπροστά του με 460 είναι ο Νίκος Βετούλας.

Ακόμη ο Ξανθόπουλος με την 359η εμφάνιση του στο πρωτάθλημα μπήκε στην πρώτη 30άδα της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από την περίοδο 1963-64) αφού ξεπέρασε τον Γιώργο Μποσγανά.

Παράλληλα έφτασε στη 15η θέση της αντίστοιχης λίστας της Stoiximan.gr Basket League (από το 1992-93) τον Άγγελο Κορωνιό.

Ακόμη…

*Ο Δημήτρης Μαυροειδής με τους 18 πόντους του ξεπέρασε τους 1.900 στην κατηγορία.

Ο διεθνής σέντερ παράλληλα με το ένα επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 138 με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και έγινε ο 8ος της σχετικής λίστας της, ξεπερνώντας τον Κουάντρε Λόλις.

*Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 5/5 βολές και με αυτές ξεπέρασε τις 300 εύστοχες στην καριέρα του στο πρωτάθλημα. Έχει πλέον 303/352 (86,07%).

*Ο Βασίλης Καββαδάς έφτασε στις 105 τάπες καριέρας και στην 37η θέση της σχετικής λίστας τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ.

Αλάνθαστος ο Μαραγκός

Η ομάδα του έχασε με μεγάλη διαφορά όμως ο Πάρης Μαραγκός έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με δύο ρεκόρ.

Ο σέντερ του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου σημείωσε μία επίδοση που είναι η καλύτερη της φετινής Stoiximan.gr Basket League καθώς ήταν αλάνθαστος από μέση και κοντινή απόσταση. Τα 9/9 δίποντα είναι ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 8/8 που είχε Ντούσαν Σάκοτα στο ματς της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο στην 3η αγωνιστική.

Οι 29 πόντοι αποτελούν ρεκόρ καριέρας αφού το προηγούμενο ήταν οι οχτώ που είχε σε τρία προηγούμενα παιχνίδια του στη σεζόν. Άλλωστε είχε συνολικά 39 στις 10 προηγούμενες εμφανίσεις του.

Πρόκειται παράλληλα και για την κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη που σημείωσε ο Ρόλαντ Σάφτενααρ με 25 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

Πέραν των επιτευγμάτων του Μαραγκού…

*O Βασίλης Μουράτος ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τις πέντε ασίστ αλλά σημείωσε και ρεκόρ καριέρας με τα επτά ριμπάουντ. Μάλιστα πήρε το πρώτου του επιθετικό ριμπάουντ στη 19η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος έμεινε για 2η φορά χωρίς τάπα. Το ίδιο είχε γίνει και στην 5η αγωνιστική κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ