Λαμπρόπουλος: «Πρέπει να κερδίσουμε τον Ηρακλή»

Λαμπρόπουλος: «Πρέπει να κερδίσουμε τον Ηρακλή»

Ο έμπειρος φόργουορντ του Πανιωνίου μίλησε για την αναμέτρηση με τον Γηραιό και αλλά και την μέχρι στιγμής πορεία των Κυανέρυθρων.

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στελέχη στο φετινό ρόστερ του Πανιωνίου καθώς μετρά κατά μέσο όρο 10,75 πόντους (58,44% στα δίποντα & 34,78 στα τρίποντα), ενώ παράλληλα μαζεύει 5,33 ριμπάουντ σε 24’53” λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, στα 12 από τα 17 ματς που έχει αγωνιστεί στην EKO Basket League.

Λίγο πριν την πολύ κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση (1/2, 15.45) με τον Ηρακλή ο Φώτης Λαμπρόπουλος μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και για τoν επικείμενο εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου (1/2, 15.45) στο Κ.Γ. “Σοφία Μπεφόν” του Παλαιού Φαλήρου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αρνητικό σερί των τριών ηττών που έχει η ομάδα μας αυτή την περίοδο:

«Μετά το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό (4/1) δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε καλό ξεκίνημα στα ματς που ακολούθησαν, δεν… μπαίνουμε όπως πρέπει κι αυτό είναι ένα στοιχείο που μας έχει στοιχίσει, όπως φαίνεται, στους τελευταίους τρεις αγώνες, όπου έχουμε γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Ήρθαν κι οι αλλαγές στο ρόστερ, που ήταν κατά κάποιο τρόπο υποχρεωτικές, όπως η αποχώρηση του Muhamed Pasalic μετά από δική του επιθυμία, αλλά και η αντικατάσταση του Anthony Lee.

Χρειαζόμαστε, πλέον, να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις, μετά τα νεκρά διαστήματα που έχουμε κάνει, που μας έχουν οδηγήσει να χάσουμε τα τρία τελευταία μας παιχνίδια για το πρωτάθλημα, εκτός έδρας με τον Ήφαιστο & το Ρέθυμνο και στο γήπεδό μας με το Περιστέρι. Έχουμε δείξει – κατά την διάρκεια της χρονιάς – ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και έχουμε δυνατότητες κάνουμε το βήμα παραπάνω και αυτό καλούμαστε να κάνουμε από δω και πέρα για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις».

Για την επικείμενη (1/2) εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ηρακλή:

«Το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με τον Ηρακλή είναι από αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσεις. Είναι ένας αγώνας εντός έδρας απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί το ρόστερ της να είναι πολύ πιο ακριβό από το δικό μας, όμως βρίσκεται στην ίδια, πάνω-κάτω, βαθμολογική μοίρα με μας. Με δεδομένο, λοιπόν, και το γεγονός ότι τους έχουμε νικήσει στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. 96-101) το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αποφασιστικής σημασίας για μας, ώστε να το κερδίσουμε προκειμένου να εξασφαλιστούμε κατά κάποιο τρόπο, κάνοντας το 2/2 με τον Ηρακλή και να έχουμε το κάτι παραπάνω για το τέλος του πρωταθλήματος σε περίπτωση ισοβαθμίας, που είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

Αυτό το πλεονέκτημα, έχει μεγάλη σημασία, γιατί δεν ξέρεις πόσες νίκες θα πάρεις ακόμα, έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα και στις πόσες τελικά θα κριθεί η σωτηρία. Έτσι, επαναλαμβάνω, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσεις για να μπορείς να κρατάς την τύχη σου στα δικά σου χέρια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Είτε κερδίσεις με έναν πόντο, είτε με 20 η νίκη είναι αυτό που μετράει και θα μας επιτρέψει να κοιτάξουμε μπροστά με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον μας στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο είναι παρά πολύ ανταγωνιστικό, ειδικά όσον αφορά τις ομάδες από την 7η-8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτω».

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο Πανιώνιος Su Casa ενόψει Ηρακλή…

«Όλη την εβδομάδα έχουμε δουλέψει σκληρά με τον προπονητή μας και τους συνεργάτες του να μας έχουν επισημάνει τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Τα έχουμε δει στο βίντεο τα έχουμε αναλύσει… Ένα βασικό είναι να έχουμε πιο πολλή ενέργεια, να είμαστε πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα του αγώνα, να δείξουμε διαφορετική εικόνα από αυτή των προηγούμενων παιχνιδιών. Αυτό θα μας βοηθήσει στην ψυχολογία κατά την διάρκειας της αναμέτρησης και στην αυτοπεποίθηση μας, γιατί είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να μπαίνει και να κυνηγά συνέχεια στο σκορ, αυτό επιφέρει εκτός από σωματική και ψυχολογική κούραση. Ο Ηρακλής έχει καλούς περιφερειακούς, καλούς ψηλούς, γενικά διαθέτει ένα ισορροπημένο ρόστερ, αλλά αν παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε σε άμυνα και επίθεση, πιστεύω δε θα έχουμε πρόβλημα και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την αγωνιστική του κατάστασή του μετά και την επιστροφή από τον τραυματισμό του:

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος, όπως είναι και για κάθε αθλητή όταν προσπαθεί να ξεπεράσει έναν τραυματισμό. Έχασα περίπου ένα μήνα από αγώνες και προπονήσεις, αλλά τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Θέλω να επανέλθω και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Πανιώνιο. Γνωρίζω τον ρόλο μου μέσα στην ομάδα και τι μπορώ να προσφέρω… Κάποιοι παίζουν περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, ανάλογα και με το παιχνίδι ή τον αντίπαλο, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό τώρα που έχουν μείνει περίπου δύο μήνες μέχρι το τέλος σεζόν και το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία και βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του».

Κλείνοντας, ο Φώτης Λαμπρόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του Πανιωνίου:

«Όπως έχουμε δει και με τον Κολοσσό, αλλά σε και άλλα παιχνίδια, ο κόσμος είναι ένα συν, μια ώθηση για όλους, ώστε να μας βοηθήσει όταν έχουμε το κενό διάστημα, που λογικά έχει κάθε ομάδα κατά την διάρκεια ενός αγώνα, να το ξεπεράσουμε. Η παρουσία του κόσμου μας είναι απαραίτητη, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, αποφασιστικής σημασίας, όπως είναι αυτό με τον Ηρακλή, να μας βοηθήσει παραπάνω και να ξυπνήσουμε».

… Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ξαφνικό χαμό του Kobe Bryant, που συγκλόνισε το παγκόσμιο μπάσκετ και όχι μόνο:

«Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια να μπορούν να περιγράψουν πως νιώσαμε όλοι στο άκουσμα μια τέτοιας τόσο δυσάρεστης της είδησης. Αυτό το… σφίξιμο στο στομάχι και τόσες πολλές ανάκατες σκέψεις! Το μόνο που μπορώ να πω είναι… Legends never die».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ