Λάρισα – Ιωνικός Νίκαιας 82-72

Λάρισα – Ιωνικός Νίκαιας 82-72

Για τη Λάρισα ήταν μονόδρομος ο αγώνας με τον Ιωνικό Νίκαιας. Οι παίκτες του Αγγέλου δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Υπάρχουν στιγμές που βάζεις μια γραμμή και λες ότι «από δω και πέρα δεν περνάμε. Ή το πάμε, ή το σπάμε». Αυτή η γραμμή είχε μπει από τη Λάρισα για τον αγώνα με τον Ιωνικό, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα ήταν… μισή καταδίκη. Οι Θεσσαλοί μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι να δείξουν ότι το θέλουν περισσότερο κι έφτασαν στη νίκη (82-72), δίχως να επιτρέψουν στους αντιπάλους να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους.

Με ηγέτη τον Ρας, ο οποίος έπαιζε άνευ αντιπάλου, αλλά και πολύ καλούς τους Γκάρετ και Χίκι, οι Θεσσαλοί έχτισαν μεθοδικά τη νίκη τους. Η διαφορά έφτασε και στους 20 πόντους, αλλά οι Νικαιώτες με πολύ καλά ποσοστά έξω από τη γραμμή του τριπόντου μείωσαν σε 61-52, δείχνοντας ότι δεν είχαν πάει για… βόλτα στη Λάρισα.

Στην επίθεση μοιράστηκαν οι πόντοι, με Μόμπλεϊ, Τζόουνς, Κώττα και Αρνέτ να είναι διψήφιοι, όμως το πρόβλημα για την ομάδα του Κουταλιανού ήταν πρωτίστως αμυντικό, καθώς δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό και τη δράση του Ρας γι’ αυτό και δεν είχαν τη δυνατότητα επιστροφής. Στο 37’ το σκορ ήταν 77-64 και βάσει της εικόνας του αγώνα, το αποτέλεσμα είχε κριθεί.

Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (79-71 με το χρονόμετρο να δείχνει 1.14’’ πριν το τέλος), αλλά και πάλι η απόσταση ήταν τέτοια, που δεν μπορούσε να καλυφθεί. Ο Παπαντωνίου ευστόχησε σε 1/2 βολές (81-71), αλλά έκανε λάθος πιέζοντας εκτός ορίων στην επαναφορά και χρεώθηκε με «ταυ», όμως και πάλι τίποτα δεν άλλαξε, καθώς οι άμυνες λειτούργησαν καλύτερα κι οι γηπεδούχοι πήραν διπλή νίκη, υπερκαλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 39-32, 61-52, 82-72.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ