Προμηθέας Πατρών – Ήφαιστος Λήμνου 81-61

Προμηθέας Πατρών – Ήφαιστος Λήμνου 81-61

Δεν έβγαλε ποτέ το… ευρωπαϊκό του κοστούμι ο Προμηθέας, που δεν άφησε τον Ήφαιστο να πάρει ανάσα. Εξαιρετική εμφάνιση των Πατρινών.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Προμηθέας αποφάσισε να χαρίσει τη φωτιά και την τοποθέτηση σε κούφιο βλαστό, μπαίνοντας στο εργαστήρι του Ήφαιστου, περνώντας την έτσι κρυφά στους ανθρώπους. Στην… μπασκετική εκφορά, έμοιαζε με γιο Τιτάνα κι… έκαψε τον Ήφαιστο, που δεν κατάλαβε τι του συνέβη. Το 81-61 δεν πιστοποιεί απλά την ανωτερότητα των γηπεδούχων, αλλά είναι η διαφορά που ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Με… ευρωπαϊκό αέρα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να σκεφτούν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από τη μεταξύ τους επαφή. Με το δεκάλεπτο να λήγει 27-8, όλοι είχαν αντιληφθεί πώς θα πήγαινε το ματς. Ο Προμηθέας πάτησε τέρμα το γκάζι και δεν σήκωσε το πόδι μέχρι να ολοκληρωθεί το 40λεπτο.

Ο Μαυροκεφαλίδης έχει αλλάξει τσιπάκι κι αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ήταν απολαυστικός. Όχι πως πήγε πίσω ο Αγραβάνης των 16 πόντων, ο Μπαμπ που ήταν οικονομικός, ο Μάντζαρης των 8 πόντων και των 8 ασίστ, ο Κατσίβελης με τη διαδραστική παρουσία του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αλλά, όλα αυτά ίσως δεν έχουν τόση σημασία όση η σχεδόν 20λεπτη παρουσία του Μαντζούκα, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 7 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Οι Πατρινοί σούραραν με 42% στα τρίποντα, μοίρασαν 22 ασίστ για 14 λάθη, τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους είχαν 16% στα τρίποντα και 13 ασίστ για 12 λάθη. Η ομάδα της Λήμνου εμφανίστηκε ασύνδετη, με προσέγγιση δια της επίθεσης, έχοντας τρεις διψήφιους και δύο παίκτες με 9 πόντους, αλλά δέχθηκε 81, δείγμα του ότι αμυντικά δεν κατόρθωσε να σταθεί όπως θα ήθελε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Έβανς και Πελεκάνος το πάλεψαν, προσπάθησε κι ο Μούρτος, αλλά η διαφορά ήταν τεράστια.

Τα δεκάλεπτα: 27-8, 41-28, 64-41, 81-61.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ