Άρης : «Έκανα την καλύτερη επιλογή» είπε ο Μποχωρίδης

Άρης : «Έκανα την καλύτερη επιλογή» είπε ο Μποχωρίδης

Απόλυτα ικανοποιημένος που επέστρεψε στον Άρη, μετά από τέσσερα χρόνια, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στον Άρη, μετά από τέσσερα χρόνια, με τον έμπειρο παίκτη να τονίζει σε δηλώσεις του πως είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος γι’ αυτή την επιλογή που έκανε.

Εκτός αυτού μίλησε και για τους στόχους που πρέπει να έχουν όλοι όσοι αγωνίζονται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για το πόσο έχει ωριμάσει στο παιχνίδι του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Μποχωρίδη στο «AllaboutAris»:

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα… Νίκη επί των Τρικάλων, με καλή εμφάνιση. Σας δίνει αυτό μια επιπλέον ώθηση εν όψει της συνέχειας;

«Σίγουρα κάθε νίκη μας βοηθάει να προχωρήσουμε με καλύτερη ψυχολογία. Τα τελευταία αποτελέσματα μας επηρέασαν. Παρουσιάσαμε μία εικόνα στο γήπεδο που δεν μας αντιπροσώπευε και δεν μας άρεσε. Χαρήκαμε προχθές για τη νίκη μας και για το γεγονός ότι ήρθε ο κόσμος και μας στήριξε και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Ο Άρης, όταν αγωνίζεται στην έδρα του, παρουσιάζεται πιο δυνατός, πιο σκληρός πως θα μπορέσει να έχει εξίσου καλή απόδοση και μακριά από το Παλέ;

«Όπως φαίνεται μέχρι τώρα μας επηρεάζει η έδρα, μέσα στο γήπεδό μας παίζουμε πολύ καλύτερα. Για μένα είναι θέμα συγκέντρωσης. Δεν πρέπει να μας απασχολεί το αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας. Πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να κάνουμε ο καθένας την δουλειά του για να προχωράει η ομάδα».

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην συνέχεια και μπροστά υπάρχουν τέσσερις σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πώς προετοιμάζετε πνευματικά;

«Σίγουρα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι λίγο κλισέ αυτό που λέω, αλλά έτσι είναι. Παίζουμε συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και ελπίζω να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο απ’ ότι στα προηγούμενα. Να μπούμε σε όλα δυνατά και να διεκδικήσουμε τη νίκη, αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο, που είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Να ξεκινήσουμε ένα σερί νικών και να χτίσουμε επάνω σε αυτό για την συνέχεια».

Η ομάδα μέχρι στιγμής, γνώρισε κάποιες ήττες, οι οποίες πλήγωσαν το πρεστίζ της. Οι πρώτοι που στεναχωρήθηκαν γι’ αυτό είστε εσείς οι αθλητές. Πώς ξεπερνάτε ένα κακό αποτέλεσμα;

«Όταν έρχεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν γίνεται να μην σ’ επηρεάσει. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Δεν μπορείς να δεχτείς ότι μια ομάδα όπως είναι η Κύμη σου έριξε 25 πόντους. Είναι ανεπίτρεπτο κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι υπάρχουν ελλείψεις, παρ’ όλο που υπάρχουν και πρέπει να υπάρξει μία ενίσχυση. Όσοι είμαστε εδώ πέρα πρέπει να βοηθάμε, ώστε να μην παρουσιάζουμε τέτοια εικόνα, γιατί μετράει και ο τρόπος που έρχεται κάθε ήττα. Φάνηκε σαν να τα παρατήσαμε. Πρέπει την επόμενη μέρα ο κάθε αθλητής να το ξεχνάει, να μην θυμάται τι έχει γίνει και να κοιτάζει την συνέχεια».

Ας περάσουμε λίγο στο πιο προσωπικό… Επέστρεψες στην Θεσσαλονίκη μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό. Τι κρατάς κατ’ αρχάς από την θητεία σου εκεί και δεύτερον πώς είναι η αίσθηση να επιστρέφεις σε γνώριμα μέρη;

«Πέρασα τέσσερα πάρα πολύ ωραία χρόνια στον Παναθηναϊκό, με όμορφες στιγμές. Σίγουρα το να παίζεις στο επίπεδο της Ευρωλίγκα είναι κάτι μοναδικό. Είναι το όνειρο κάθε παίκτη πιστεύω. Από εκεί και πέρα το θέμα της επιστροφής μου είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ για φέτος, γιατί είδα ότι δεν έχω χρόνο συμμετοχής. Σε συνεννόηση με την ομάδα, τον προπονητή και τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ στο να βρεθεί μια λύση και για το καλό μου να μην χαθεί αυτή η χρονιά.

Η επιστροφή μου στον Αρη με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο, ήρθα σ’ ένα περιβάλλον το οποίο το γνώριζα και για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή. Από την στιγμή που θα άλλαζα ομάδα στην μέση της χρονιάς, ήθελα να πάω κάπου που να μην χρειαζόμουν χρόνο προσαρμογής, αλλά να μπορώ να μπω και να παίξω κατ’ ευθείαν και να βοηθήσω. Είμαι σ’ ένα περιβάλλον που γουστάρω!».

Σε θυμόμαστε ως ένα ταλαντούχο παιδί που «κολύμπησε» από νωρίς στα… βαθιά. Πλέον, βλέπουμε στο παρκέ έναν ολοκληρωμένο παίκτη με προσωπικότητα. Αισθάνεσαι κι εσύ αυτή την αλλαγή;

«Σίγουρα έχω γυρίσει διαφορετικός παίκτης. Έχουν περάσει 3,5-4 χρόνια από τότε που έφυγα. Αισθάνομαι και σωματικά, αλλά και ψυχολογικά πολύ καλύτερα. Έχω έρθει πραγματικά για να βοηθήσω την ομάδα και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνομαι και εγώ και η ομαδική εικόνα».

Κεφάλαιο Παναγιώτης Γιαννάκης. Φαντάζομαι ο κοουτς ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επέστρεψες στην ομάδα. Τι αίσθηση προκαλεί το να συναναστρέφεσαι καθημερινά με μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα του αθλήματος και να μαθαίνεις από αυτόν;

«Από την πρώτη φορά που μίλησα με τον κόουτς για την επιστροφή μου στην ομάδα, μου έδειξε ότι με θέλει και εξέφρασε την πίστη ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Σίγουρα ήταν κι αυτός ένας σημαντικός λόγος που έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου να επιστρέψω. Το να μιλάς με έναν προπονητή όπως είναι ο κόουτς Γιαννάκης που είναι θρύλος και να σου λέει κάποια πράγματα και πόσο σε πιστεύει, λειτούργησε πάρα πολύ θετικά στο να σκεφτώ να έρθω στην ομάδα. Από εκεί και πέρα έχουμε και στο γήπεδο πάρα πολύ καλή συνεργασία, με βοηθάει κι εγώ πραγματικά θέλω να παίξω για να τον βγάλω ασπροπρόσωπο».

Η συνεργασία σου με τους συμπαίκτες σου πως είναι; Με κάποιους από αυτούς ήσασταν και στο παρελθόν μαζί…

«Ακόμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το γεγονός δηλαδή ότι με τα παιδιά είχαμε συνεργαστεί ξανά, με βοήθησε στο να μπω κατ’ ευθείαν στο κλίμα της ομάδας. Για μένα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα που έχω συμμετοχές και βοηθάω την ομάδα να πάει καλύτερα. Αυτό ήθελα να κάνω και αυτό βλέπω να γίνεται. Το θέμα είναι να έρχονται και τ’ αποτελέσματα και να μην παίζουμε μόνο για να παίζουμε».

Η ομάδα έχει θέματα οικονομικής φύσεως να επιλύσει. Εσείς σαν παίκτες πως προσπαθείτε να μένετε ανεπηρέαστοι από τα όσα συμβαίνουν έξω από το παρκέ;

«Πιστεύω πως άσχετα αν υπάρχουν προβλήματα ή όχι, αν είσαι πληρωμένος ή απλήρωτος, όταν μπεις στο γήπεδο τα ξεχνάς όλα και δίνεις ό,τι μπορείς και για σένα και για την ομάδα σου. Δεν σκέφτεσαι τίποτα όταν μπαίνεις στο παρκέ, απλά μπαίνεις και παίζεις».

Είναι λίγο νωρίς για να το σκεφτόμαστε, αλλά το συμβόλαιο σου λήγει στο τέλος της σεζόν. Πρόθεση σου είναι να επεκτείνεις για πολλά ακόμη χρόνια την συνεργασία σου με την ομάδα;

«Στο μυαλό μου κατ’ αρχάς ήταν να έρθω στην ομάδα. Είχα την πρόταση για την φετινή χρονιά, για να πω την αλήθεια προτιμούσα το ότι ήταν για την φετινή χρονιά κυρίως, γιατί το καλοκαίρι ήθελα να είμαι ελεύθερος. Εφόσον δω ότι εδώ η κατάσταση καλυτερεύει και ότι υπάρχει ένα μέλλον, σίγουρα τι καλύτερο από το να μείνω σπίτι μου και να παίξω εδώ πέρα».

Πάμε και στον κόσμο. Όπου και αν παίζετε, οι φίλοι του ΑΡΗ είναι εκεί για να σας στηρίξουν. Παραμονές της Πρωτοχρονιάς, είδαμε 5.000 ανθρώπους στο Παλέ, σε ένα ματς απέναντι στα Τρίκαλα για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας. Πώς επιδρά σε εσάς αυτή η στήριξη;

«Ειλικρινά δεν περίμενα να έχει τόσο κόσμο, ειδικά από την εικόνα που δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Από την μία είμαι χαρούμενος που είχαμε τόσο κόσμο και μας βοήθησε, από την άλλη, επειδή είμαι κι εγώ Αρειανός και σκέφτομαι τι θα έκανα αν ήμουν στην κερκίδα, πιστεύω ότι ο κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει πιο πολύ στις δύσκολες στιγμές. Αυτή είναι η άποψή μου. Η κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα αυτή την στιγμή. Κι εμείς εκνευριζόμαστε όταν χάνουμε 25 πόντους από την Κύμη, αλλά ο κόσμος πρέπει να στηρίζει στα δύσκολα κι εκεί πραγματικά θα πω μπράβο στον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Αυτό πιστεύω, αυτό λέω».

Τι εύχεσαι να φέρει η νέα χρονιά;

«Υγεία εύχομαι για όλο τον κόσμο που είναι το σημαντικότερο και να περνάμε καλά με τις οικογένειές μας. Καλή Χρονιά να έχουμε και να μπορέσει η ομάδα να πάει καλύτερα, για να παίρνουμε τις νίκες και να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ