Άρης – Παναθηναϊκός 81-88

Άρης – Παναθηναϊκός 81-88

Οι Πράσινοι πέρασαν στο... ρελαντί από το Αλεξάνδρειο, με τους γηπεδούχους παρά τις απουσίες τους, να προσπαθούν επί ίσοις όροις απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Ουάιλι.

Σε μία άκρως επαγγελματική νίκη προχώρησε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε στο Αλεξάνδρειο του Άρη με σκορ 88-81 για το εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Basket League. Οι Πράσινοι, έχοντας τους Τζόνσον και Βουγιούκα στην Αθήνα και στην διάρκεια του ματς τους Τόμας και Ουάιλι στα… πιτς, είδαν τους γηπεδούχους να παλεύουν στα ίσα το παιχνίδι, όμως η εμπειρία και οι ποιότητά τους μίλησε στο τέλος για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στην Μπαρτσελόνα, με τον Ρικ Πιτίνο πάντως να ανησυχεί για τους τραυματίες, καθώς έχει σημαντικά παιχνίδια να ακολουθούν.

Από το ξεκίνημα οι Πράσινοι είχαν τα ηνία της αναμέτρηση και έφτασαν να προηγούνται με 10 πόντους (0-10), με τους γηπεδούχους απευθείας να επιστρέφουν στον πάγκο για να αλλάξει η ροή του ματς. Μετά το 0-10 του Τόμας και το 4-14, οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να μειώσουν με τον Μποχωρίδη για το 13-19. Ο Φιτζπάτρικ πήρε ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και το 23-29 έδειχνε από μόνο του ότι οι παίκτες του Πιτίνο έπρεπε να προσέξουν στο Αλεξάνδρειο για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Ο Άρης πλησίασε στους 4 (27-31), με τον Τόμας να στέλνει το παιχνίδι στο 34-40 με τρίποντο για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντραγκίτσεβιτς βοήθησε για το 39-40, με τον Καλάθη από την μεριά του να παλεύει και μετά από κλέψιμο να γράφει με λέι απ το 40-45.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το +5 (42-47), με τους γηπεδούχους να μένουν κοντά στο σκορ με υπερπροσπάθεια.

Οι παίκτες του Πιτίνο ανέβασαν ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο. Μετά και το τρίτο φάουλ του Μποχωρίδη, οι φιλοξενούμενοι με τον Παπαπέτρου έφτασαν στο +9 (45-54). Ο Τόμας από την μεριά του συνέχισε να είναι καλός (45-56), ενώ αργότερα με ένα ακόμα δίποντο διαμόρφωσε το 50-61. Και πάλι οι γηπεδούχοι, με τα όσα όπλα τους είχαν απομείνει, έριξαν την διαφορά για το 61-67 από τον Ντραγκίσεβιτς.

Η είσοδος του Μήτογλου… σκλήρυνε τον Παναθηναϊκό, βοήθησε για να ανέβει κι άλλο η διαφορά, με τον Ράις να ευστοχεί το τρίποντο για το 62-74 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου. Από κει και έπειτα μίλησε η ποιότητα των φιλοξενούμενων.

Ο Άρης έπαιζε στα… κόκκινα (εκτός και ο Φλιώνης λόγω ασθένειας) και παρά το 68-80 από τον Παπαπέτρου, κατάφερε να πλησιάσει κι άλλο μέσω του Μιλόσεβιτς που με προσωπικές ενέργειες έκανε το 76-82.

Μάλιστα ο Ντραγκίτσεβιτς πέτυχε το καλάθι για το 80-84, σημείο βέβαια που οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις για την ολική ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 42-47, 62-74, 81-88

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ