Κατεδαφίζεται η μεγαλύτερη… αυτοκρατορία του μπάσκετ

Κατεδαφίζεται η μεγαλύτερη… αυτοκρατορία του μπάσκετ

Ο Άρης έχει γίνει έρμαιο των ορέξεων τυχάρπαστων μανατζαρέων και παικτών. Η πάλαι ποτέ κραταιά αυτοκρατορία του μπάσκετ καταρρέει.

Με όρους οικονομίας ακόμα ο Άρης ΔΕΝ έχει πτωχεύσει. Με όρους αθλητικο-οικονομικούς πρόκειται για τη χειρότερη χρεωκοπία στη σύγχρονη μπασκετική ιστορία (των τελευταίων 30 χρόνων). Κι αυτό γιατί είναι άλλο να χρεωκοπούν ομάδες με μικρή ή μεγαλύτερη ιστορία κι άλλο να συμβαίνει αυτό με τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία του ελληνικού μπάσκετ, με την ομάδα που μας έκανε να αγαπάμε το σπορ, με την πάλαι ποτέ ομάδα των απανταχού φίλων του σπορ στη χώρα.

Ακόμα δεν έχει βγει… λευκός καπνός από την καμινάδα του Αλεξάνδρειου, όσον αφορά στην τύχη του Κεν Μπράουν. Ο Αμερικανός έφυγε, γύρισε, απολογήθηκε και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με το μέλλον του, αν κι όλοι λένε ότι -λόγω έλλειψης άλλων λύσεων- θα κάνουν ότι δεν συνέβη τίποτα και θα τον δεχθούν πίσω.

Πριν κλείσει η… πληγή που άνοιξε ο Μπράουν, προέκυψε νέο πρόβλημα, αυτή τη φορά από τον Τζέιλεν Μόρις, ο οποίος απείχε από την προπόνηση, παρότι έχει πληρωθεί (όπως κι οι συμπαίκτες του). Δεν πληρώθηκε ο εκπρόσωπός του κι ο Αμερικανός αποφάσισε να μείνει στο σπίτι. Όπως αντιλαμβάνεστε έχει χαθεί κάθε έννοια πειθαρχίας, αύριο μπορεί να φύγει παίκτης από την προπόνηση επειδή δεν μπήκε το τρίποντο, ή γιατί ο βοηθός του Καμπερίδη δεν σφύριξε (εκτελών χρέη διαιτητή) φάουλ υπέρ του στο οικογενειακό διπλό.

Το ότι ο Σάββας Καμπερίδης έδωσε ρεπό αύριο, μοιάζει με βάλσαμο, καθώς υπάρχουν κι οι τραυματίες Φλιώνης, Σλαφτσάκης και Βουλγαρόπουλος. Με ποιον να κάνει προπόνηση; Κι όλα αυτά πριν τον αγώνα στη Ρόδο, με αντίπαλο τον Κολοσσό, ο οποίος μπορεί να είναι κι ο σημαντικότερος για τη χρονιά (ου μην και παραπάνω).

Μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση, για μια πτώση δίχως τέλος, χωρίς κανείς να μπορεί να εκτιμήσει πού και πώς θα σταματήσει, ποιος θα σώσει τον «Αυτοκράτορα» από τη διάλυση. Γιατί, εδώ που τα λέμε, περί διάλυσης πρόκειται. Απόντων υπευθύνων και με προβλήματα χωρίς λύσεις, ο Άρης οδεύει μαθηματικά εκεί που κανείς φίλος του (κι όχι μόνο) δεν φαντάζονταν ότι θα έφτανε.

Αντί επιλόγου: Σε τέτοιες καταστάσεις βρίσκουν χώρο τυχάρπαστοι, οι οποίοι μπαίνουν στα ιστορικά γραφεία, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και πουλάνε μούρη, λες κι ο Άρης τούς ανήκει. Μικρομανατζαραίοι δεύτερης διαλογής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ