Έκτος σκόρερ του Άρη ο Μποχωρίδης

Έκτος σκόρερ του Άρη ο Μποχωρίδης

Η αναφορά του ΕΣΑΚΕ στα επιτεύγματα του αρχηγού των κιτρινόμαυρων.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο παιχνίδι του Άρη με τον Κολοσσό Ρόδου, χωρίς πάντως να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Με τους 24 πόντους που σημείωσε, πάντως, ο Έλληνας γκαρντ ανέβηκε στην έκτη θέση των σκόρερ του Άρη στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε τα πάντα στο παρκέ παρότι καμία από τις επιδόσεις του δεν συνιστά ρεκόρ καριέρας. «Άγγιξε» ωστόσο το triple-double με 24 πόντους, 10 ασίστ και εννιά ριμπάουντ. Αν έπαιρνε αυτό το ριμπάουντ που του έλειψε, θα γινόταν ο πρώτος Έλληνας με triple-double στο Πρωτάθλημα μετά από 11 Απριλίου 1992 όταν ο Άγγελος Κορωνιός είχε 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ στο παιχνίδι Περιστέρι-Πανιώνιος 84-81.

Ο αρχηγός του Άρη σημείωσε το 5ο φετινό double-double με πόντους και ασίστ μετά από εκείνα των Σκότι Ρέινολντς της Λάρισας, Τάιρον Μπρέιζελτον του Κολοσσού H Hotels, Νίκου Παππά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και Νώντα Παπαντωνίου της Λάρισας.

Παράλληλα ο Μποχωρίδης έγινε ο 4ος παίκτης του Άρη που φτάνει σε double-double μετά τους Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς και Μόρις. Έτσι ο Άρης έφτασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τη Λάρισα που έχουν επίσης από τέσσερις διαφορετικούς παίκτες με μία τουλάχιστον τέτοια επίδοση.

Με τους 24 πόντους που είχε χθες, ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 6ος σκόρερ στην ιστορία του Άρη. Έφτασε τους 973 και ξεπέρασε τον Δημήτρη Τσαλδάρη που είχε 962.

Τέλος ο Μποχωρίδης με τα τρία εύστοχα τρίποντα του στη Ρόδο, μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας του Άρη. Έφτασε τα 95 και ξεπέρασε τον Νικολάι Πάντιους (92) και τον Γιώργο Χρυσανθόπουλο (93).

Πέραν των όσων έκανε χθες ο Μποχωρίδης…

*Με την 107η εμφάνιση του με τη φανέλα του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Φλιώνης ανέβηκε στη 14η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Λάππα.

*Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ είχε 1/5 τρίποντα και έφτασε τα 150 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μετράει 150/441 (34,01%).

*Οι δύο πόντοι του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήρθαν από τη γραμμή του φάουλ. Με αυτές τις βολές έφτασε τις 100 στην κατηγορία μετρώντας πια 100/122 (81,96%).

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Άρης μέτρησε 20 επιθετικά ριμπάουντ που αποτελούν νέο ρεκόρ περιόδου, επίδοση στην οποία έφτασε την ίδια ώρα στη Λήμνο και ο ΠΑΟΚ.

*Στον αντίποδα η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε για 4η φορά φέτος χωρίς τάπα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ