Τρεις ομάδες, δύο θέσεις, μόνο μία θα την γλυτώσει…

Τρεις ομάδες, δύο θέσεις, μόνο μία θα την γλυτώσει…

Η μάχη του Πανιώνιου, του Άρη και του ΠΑΟΚ για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Α2 Ανδρών. Ο Ιστορικός έχει την τύχη στα χέρια του, σε πιο δεινή θέση οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Στον Άρη μικρά χαμόγελα, στον Πανιώνιο κατεβασμένα κεφάλια, τον ΠΑΟΚ έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο στην Πυλαία.

Τρεις ομάδες που δίνουν την μάχη τους για να παραμείνουν στην κατηγορία και να μην υποβιβαστούν στην Α2 Ανδρών.

Τρία ιστορικά σωματεία που πέρασαν τα πάνδεινα μέσα στην σεζόν, είχαν και έχουν οικονομικά προβλήματα και προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε σώζεται στις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Basket League.

Αυτήν την στιγμή τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και τους τρεις. Επικίνδυνα θα λέγαμε. Βρίσκονται στους 26 βαθμούς, με τον Πανιώνιο, έστω και προσωρινά (παίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ και εντός έδρας με τον Άρη) να υπερέχει στις ισοβαθμίες.

Τι συμβαίνει τώρα όμως. Ο ΠΑΟΚ υπερέχει του Άρη σε ισοβαθμία (101-84 στην Πυλαία και ήττα με 3 πόντους στο Αλεξάνδρειο), ενώ έχει ηττηθεί από τον Πανιώνιο με 10 πόντους, άρα χρειάζεται να καλύψει αυτό το…gap στην έδρα του. Ο Άρης έχει ηττηθεί από την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο Αλεξάνδρειο με 80-86 και αναζητά νίκη στο Σοφία Μπεφόν.

Ας δούμε λίγο την βαθμολογία…

Τι γίνεται με το πρόγραμμα των τριών ομάδων τώρα. Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολα ματς εκτός έδρας με Ρέθυμνο και ΑΕΚ, φιλοξενεί το Λαύριο, πηγαίνει στον Προμηθέα και ίσως να τα παίζει όλα για όλα στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Πυλαία.

Δύσκολα τα πράγματα και τον Άρη, ο οποίος έχει εκτός το Περιστέρι, φιλοξενεί το Ρέθυμνο, όπως και την ΑΕΚ, ενώ ακολουθεί η μάχη δίχως αύριο με το Λαύριο και το αδιάφορο λογικά για τον Προμηθέα, ματς της 26ης αγωνιστικής, δηλαδή στο κλείσιμο της κανονικής διάρκειας.

Οσο για τον Πανιώνιο; Φιλοξενεί τον Προμηθέα, έχει τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης όπως γράψαμε νωρίτερα, ενώ αγωνίζεται μετά στην Λάρισα, με τον Ιωνικό εντός έδρας, ενώ έχει ένα… χαμένο ματς από τώρα με τον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά δηλαδή κρατάει την τύχη στα χέρια του, με το πιο βατό πρόγραμμα από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, αφούς Λάρισα και Ιωνικός είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτόν, ενώ έχει δύο ματς με τους συνδιεκδικητές του.

Αναλυτικότερα όλο το πρόγραμμα των τριών ομάδων

ΠΑΟΚ

21η αγ. Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ 14/3

22η αγ. ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 21/3

23η αγ. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 28/3

24η αγ. ΠΑΟΚ – Λαύριο 4/4

25η αγ. Προμηθέας – ΠΑΟΚ 11/4

26η αγ. ΠΑΟΚ – Ηρακλής 15/4

 

ΑΡΗΣ

21η αγ. Περιστέρι – Άρης 14/3

22η αγ. Άρης – Ρέθυμνο 21/3

23η αγ. Πανιώνιος – Άρης 28/3

24η αγ. Άρης – ΑΕΚ 4/4

25η αγ. Λαύριο – Άρης 11/4

26η αγ. Άρης – Προμηθέας 15/4

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

21η αγ. Πανιώνιος – Προμηθέας 14/3

22η αγ. ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 21/3

23η αγ. Πανιώνιος – Άρης 28/3

24η αγ. Λάρισα – Πανιώνιος 4/4

25η αγ. Πανιώνιος – Ιωνικός Νικαίας 11/4

26η αγ. Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 15/4

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ