Ο ΕΣΑΚΕ δεν θέλει, αλλά δεν μπορεί να μην βάλει λουκέτο

Ο ΕΣΑΚΕ δεν θέλει, αλλά δεν μπορεί να μην βάλει λουκέτο

Από λεπτό σε λεπτό αλλάζουν όλα. Στον ΕΣΑΚΕ θα ήθελαν να κρατήσουν ανοιχτό το πρωτάθλημα, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να το πράξουν.

Οι λίγκες είναι για να διοργανώνουν πρωταθλήματα και κάθε αγωνιστική που αναβάλλεται κοστίζει. Όχι μόνο σε χρήματα, αλλά και στον γενικότερο σχεδιασμό. Από την άλλη δεν μπορούν να αποκοπούν από την κοινωνία, να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να αδιαφορήσουν για τη δημόσια υγεία. Κι ο ΕΣΑΚΕ, παρότι θα ήθελε να συνεχιστούν οι αγώνες, πιθανότατα αύριο θα υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία του πρωταθλήματος, να αναβάλει την αγωνιστική επ’ αόριστο.

Οι τελευταίες επισημάνσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε συνδυασμό με τον γενικότερο φόβο που κυριαρχεί στον πλανήτη, καθιστούν απαγορευτικές εκδηλώσεις όπως αγώνες πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι κανείς εξ αυτών που θα μετέχουν δεν θα εκτεθεί σε κίνδυνο κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που θα υποχρεώσει τον ΕΣΑΚΕ να ακολουθήσει τη ρότα της αναβολής.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μία μετά την άλλη, οι ομάδες κλείνουν την πόρτα. Και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, αφού κλείνουν τα γήπεδα, οι παίκτες (και λογικό είναι) φοβούνται, οι οικογένειές τους ακόμα περισσότερο. Άλλωστε τα μηνύματα που έρχονται από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου (αναφερόμαστε στο μπάσκετ) δεν είναι καλά, καθώς υπάρχει αριθμός αθλητών που έχουν εκτεθεί στον ιό.

Ακόμα και με κλειστές προς το κοινό εξέδρες, ο αριθμός των 60 ατόμων που αποτελεί «ταβάνι» για αθλητικές εκδηλώσεις, μοιάζει μικρός για να καλυφθεί ένα ματς Α1, καθώς πέρνα από τις ομάδες, τη γραμματεία, τον ιατρό του αγώνα, τους διαιτητές, συνυπολογίστε κι άλλους εργαζόμενους (στατιστική υπηρεσία, ανθρώπους που χειρίζονται τα led, δημοσιογράφους, συνεργεία για να καλυφθεί τηλεοπτικά η αναμέτρηση), οπότε είναι έως και απίθανο να γίνει αγώνας της Basket League, με συμμετοχή ΜΟΝΟ 60 ανθρώπων.

Επαναλαμβάνουμε ότι αν μπορούσε ο ΕΣΑΚΕ θα συνέχιζε κανονικά το πρωτάθλημα κι αύριο, που θα ληφθεί η οριστική απόφαση, θα εξαντληθούν οι πιθανότητες για να γίνει τουλάχιστον αυτή η αγωνιστική και βλέπουμε, όμως οι εξελίξεις μάλλον υπερβαίνουν το «θέλω» των ανθρώπων της λίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ