Ο κορωνοϊός αναδεικνύει ΟΛΕΣ τις… παθογένειές μας

Ο κορωνοϊός αναδεικνύει ΟΛΕΣ τις… παθογένειές μας

Οι σκέψεις για τη φετινή σεζόν στον ΕΣΑΚΕ, τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός και η πρόθεση για οριστικό… λουκέτο, που... συμφέρει.

Είναι αλήθεια, το αναδείξαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι στον ΕΣΑΚΕ δεν ήθελαν την αναβολή του πρωταθλήματος. Το ότι υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν το ρεύμα είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν ήθελαν γιατί γνώριζαν ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Και δεν είναι ψέματα ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που επιθυμούν πλέον να ξαναμπούν σε αγωνιστική διαδικασία, αφού ελεγχθεί ο κορωνοϊός.

Σε ότι αφορά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μοιάζει να είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός παίζει άνευ αντιπάλου, άρα έχουν περιορισμένη αξία τα πλέι οφ για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι θέσεις από το δύο μέχρι το δώδεκα μοιάζουν να είναι… άδειο πουκάμισο. Περιορισμένο κι εδώ το ενδιαφέρον, δεδομένη η προτίμηση των ομάδων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πλην ευρωλίγκα, αναφορικά με την επόμενη περίοδο.

Στην ουσία το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιος θα υποβιβαστεί. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι ξένοι, που αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα; Θεωρεί κάποιος ότι οι παίκτες που ήταν απλήρωτοι και με το ζόρι έμειναν στην Ελλάδα θα μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής, όταν με το καλό γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό; Και είναι ζήτημα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος το πως θα εμφανιστούν οι ομάδες σε ενδεχόμενη επανέναρξη.

Κάθε πρόβλημα έχει κρυμμένη και μια… ευκαιρία και τώρα είναι η ευκαιρία να μην πέσει κανείς. Οι διοικούντες τον ΕΣΑΚΕ αντιλήφθηκαν τι σημαίνει να μένει ένα πρωτάθλημα χωρίς τη μία από τις δύο βασικές κολώνες του (Ολυμπιακός), οπότε δεν θα ήθελαν να χάσουν τις βάσεις στήριξης (Άρης και ΠΑΟΚ), τις ομάδες που έχουν κόσμο, που κόβουν εισιτήρια (Άρης), που «πουλάνε». Μόνο που η βαθμολογία είναι μοναδικό κριτήριο κι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι μόνος στην τελευταία θέση, δίχως αυτό να σημαίνει ότι έχει τις λιγότερες ελπίδες σωτηρίας, το αντίθετο.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μην πέσει κανείς, να ολοκληρωθεί η σεζόν (λόγω ανωτέρας βίας) και του χρόνου να γίνει πρωτάθλημα με 16 ομάδες, από τις οποίες θα υποβιβαστούν οι τέσσερις. Δίχως κορωνοϊό θα ήταν μη αποδεκτή μια τέτοια απόφαση, όμως τώρα υπάρχουν οι συνθήκες, ώστε να περάσει… ανώδυνα αυτό που αρκετοί θέλουν.

Συνοπτικά: Αν κάποιος σας υποχρέωνε (με την κάννη του όπλου) να στοιχηματίσετε το σπίτι σας για το αν θα ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα ή όχι, καλύτερα να παίρνατε τη δεύτερη των επιλογών. Και μπορεί να πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις και να ληφθούν αποφάσεις, που με πρώτη ματιά δεν φαίνεται εύκολο, αλλά… αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός (εν προκειμένω μάλλον θέλουν), βοηθά κι ο κορωνοϊός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ