Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς πώς θα ζήσουν οι παίκτες;

Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς πώς θα ζήσουν οι παίκτες;

Γιατί εναντιώθηκε ο ΠΣΑΚ στη διακοπή του πρωταθλήματος. Γιατί οι παράγοντες έδειξαν ότι δεν δίνουν σημασία στους παίκτες των ομάδων τους.

Υπάρχει μια στρεβλή αντίληψη, που θέλει κάθε επαγγελματία παίκτη δυνάμει εκατομμυριούχο. Ο περισσότερος κόσμος… μπερδεύεται, καθώς διαβάζει για τα χρήματα που παίρνουν (και καλώς τα παίρνουν) 10-15 παίκτες πρώτης γραμμής και θεωρεί ότι λίγο πολύ αυτές είναι οι αμοιβές. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέα παιδιά, που παλεύουν για το μεροκάματο, που οι παράγοντες εκμεταλλεύονται το πάθος τους για το μπάσκετ και το όραμα να φτάσουν στην ελίτ, αυτών των 10-15, που λέγαμε και πριν.

Ο ΠΣΑΚ αντέδρασε έντονα στην απόφαση του ΕΣΑΚΕ για οριστική διακοπή. Γιατί, όμως; «Δεν βλέπουν κι εκείνοι ότι ο κορωνοϊός δεν έχει ελεγχθεί;», αναρωτήθηκαν πολλοί. Προσέξτε: Έχοντας… τρέξει τις 20 από τις 26 αγωνιστικές, ουσιαστικά έχουμε ολοκληρώσει το 80% του πρωταθλήματος. Οι ΚΑΕ πρότειναν να πληρώσουν μέχρι μέσα Μαρτίου, δείχνοντας απόλυτη αδιαφορία για το… προσωπικό τους.

Αν συμβεί αυτό, οι παίκτες θα πάρουν τελευταία φορά χρήματα για τον Μάρτιο και την επόμενη που θα πληρωθούν θα είναι… καλός Σεπτέμβρης και βλέπουμε. Κι αν παίκτες πρώτης γραμμής έχουν τη δυνατότητα να… τη βγάλουν, σκεφτείτε ένα νέο παιδί, που παίρνει («βαριά») 1.000 ευρώ τον μήνα, πώς μπορεί να ζήσει αν το επόμενο χιλιάρικο το πάρει τον Σεπτέμβριο;

Παραδοσιακά οι παίκτες πληρώνονται για 10 μήνες, ενώ ζουν κι έχουν ανάγκες για 12. Έχουν μάθει να προσαρμόζουν τις ανάγκες τους, αλλά ποιος μπορεί να ζήσει έξι μήνες δίχως να εισπράξει ένα ευρώ; Και μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες, όχι ανθρώπους που έχουν παράλληλη απασχόληση, η οποία να τους αποφέρει έσοδα.

Παίκτες που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν διπλές προπονήσεις καθημερινά (όταν είχαμε αγωνιστική δράση), που πρέπει να κάνουν και το κάτι παραπάνω (ατομικές προπονήσεις, μεταβατική περίοδο, ενδεχομένως ειδική διατροφή, συμπληρώματα διατροφής για αύξηση όγκου, ατομικά προγράμματα εκγύμνασης, κτλ.), που ένας τραυματισμός μπορεί να σταματήσει την καριέρα τους.

Αυτά τα παιδιά ΔΕΝ αξίζει να πληρώσουν την κρίση, που ακολουθεί την πανδημία. Όχι για να γλιτώσουν χρήματα οι «επενδυτές», ειδικά αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι (ακύρωση διαφημίσεων, καταγγελία συμβάσεων, κτλ.). Κι επειδή η απόφαση για να κλείσει το πρωτάθλημα είναι προσχηματική και μόνο για να μην πληρώσουν τους μισθούς, γι’ αυτό και είναι αίολη, γι’ αυτό και βρίσκει την καθολική αντίδραση του ΠΣΑΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ