Αρβανίτης: «Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα ο Άρης»

Αρβανίτης: «Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα ο Άρης»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ αναφέρθηκε στην ομάδα μπάσκετ.

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες στην χώρα μας έχουν σταματήσει, εξαιτίας των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4 ότι η ομάδα μπάσκετ του Άρη είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Για τον Ερασιτέχνη: «Λόγω του κορωνοϊού έχουν σταματήσει οι εργασίες, αφού προέχει η υγεία των ανθρώπων. Έχουν σταματήσει και οι εξελίξεις και για το θέμα του Παλέ. αφού η Κυβέρνηση ασχολείται με την αντιμετώπιση του ιού. Είχαμε φτάσει στο σημείο της κατάρτισης του business plan για τα επόμενα 49 χρόνια. Είχαμε ξεκινήσει να το δουλεύουμε, το έχουμε δώσει σε μία εταιρεία για να το φτιάξει και όταν θα είναι έτοιμο θα το καταθέσουμε, όμως τώρα είναι κλειστά τα πάντα».

Για την ΚΑΕ: «Είναι περίπου το ίδιο. Οι ξένοι ήρθαν σε επαφή μαζί μας για το αν θα πρέπει να επιστρέψουν στις 25 Μαρτίου. Στη συνέχεια πάρθηκε απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή του πρωταθλήματος και οι παίκτες περιμένουν νέα από μας από δω και πέρα. Θέλω να τονίσω ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τους αθλητές να επιστρέψουν».

Για τις εξελίξεις στο μπάσκετ: «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι το οικονομικό τοπίο μετά από αυτήν την τεράστια κρίση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό. Μπορεί να λέμε πράγματα τώρα και να προκύψουν καταστάσεις που θα ανατρέψουν τα πάντα. Θεωρώ ότι θα υπάρχει συρρίκνωση, συμμάζεμα όλων των πραγμάτων στο χώρο του αθλητισμού λόγω της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει».

Για τον υποβιβασμό ομάδων: «Εφόσον υπολείπονται ακόμα έξι αγωνιστικές, ποιος μπορεί να πει ότι πρέπει να υποβιβαστούν δύο ομάδες και να σωθούν άλλες; Όταν ο Άρης είναι ισόβαθμος με τον Πανιώνιο, χωρίς να έχει γίνει το μεταξύ μας παιχνίδι στο δεύτερο γύρο; Γι’ αυτό είπα ότι το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ως μη γενόμενο. Αλλιώς να παίξουμε όποτε μπορούμε. Ειδικά ο Άρης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Οι Έλληνες είναι στη θέση τους, οι ξένοι είναι στην Ευρώπη και μπορούν να έρθουν αμέσως, ενώ ο Φιτζπάτρικ παρέμεινε στην Ελλάδα. Θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα. Όσο περνά ο καιρός όλο και πλησιάζουμε στη ματαίωση του πρωταθλήματος».

Για τις μετοχές της ΚΑΕ: «Είχα μιλήσει με τον κ. Γουλιέλμο όταν το Δ.Σ. του Α.Σ. πήρε αυτήν την απόφαση σχετικά με τις μετοχές. Ήταν άρρωστος και μετά, λόγω των εξελίξεων, το θέμα έμεινε πίσω. Όμως τις επόμενες μέρες θα ψάξω τον κ. Γουλιέλμο ώστε να δούμε πώς μπορεί να προχωρήσει η υπόθεση. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν άπτεται κάποιας κυβερνητικής απόφασης, μπορούμε να το λύσουμε ως Άρης».

Για τα συμβόλαια των παικτών της Basket League: «Δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα πράγματα, όμως στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία, κάνουν όλοι υπομονή. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα το θέμα των συμβολαίων για τους παίκτες και τις ομάδες. Αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα, δε θα ολοκληρωθούν χορηγίες και τηλεοπτικά και οι ομάδες θα έχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες. Αυτό πρέπει να το επωμιστούν λίγο οι ομάδες, λίγο οι παίκτες. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν ότι δε θα βγει από αυτό το θέμα κάποιος αλώβητος. Πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση».

Για τα 106 χρόνια του Άρη: «Ήταν τα πιο περίεργα γενέθλια. θέλαμε να τα γιορτάσουμε αλλιώς, δυστυχώς όμως δε μας άφησαν οι καταστάσεις. Σκέφτηκα μήπως μπορέσουμε να συζητήσουμε για να τα γιορτάσουμε κάποια άλλη στιγμή εντός της χρονιάς, ετεροχρονισμένα, εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει: «Να ευχηθώ στον κόσμο να έχει δύναμη, κουράγιο και υπομονή για να ανταπεξέλθει στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει. Να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορέσουμε να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν. Πρώτα απ’ όλα η υγεία για να μπορούμε να συμμετάσχουμε στα αθλητικά δρώμενα. Στον κόσμο του Άρη, θέλω να πω ότι εμείς είμαστε εδώ. Θα υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε, όλα αυτά για τα οποία μας έχει εμπιστευτεί ο κόσμος από τη μέρα που άλλαξε η διοίκηση στον Α.Σ. Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα είναι σημαντική για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους. Θα σηκώσουν το βάρος του αθλητισμού γιατί τα επαγγελματικά τμήματα θα έχουν προβλήματα. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς ως Άρης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ