Μάντζαρης: «Αν και θα… πεθάνω 6 μήνες χωρίς μπάσκετ, εγώ λέω να τελειώσει η χρονιά»

Μάντζαρης: «Αν και θα… πεθάνω 6 μήνες χωρίς μπάσκετ, εγώ λέω να τελειώσει η χρονιά»

Ο γκαρντ του Προμηθέα μίλησε για όσα περνάμε φέτος με τον κορωνοϊό και υποστήριξε ότι για καλό όλων πρέπει η σεζόν να τελειώσει.

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν του Προμηθέα, Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ λόγω της έξαρσης του κοροωοϊού και από την μεριά του τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν να διακοπεί οριστικά η σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάντζαρη

-Φαντάζεσαι να είχες μείνει στην Ρωσία;

«Ήμουν τυχερός που πρόλαβα και γύρισα. Έχουν θέματα εκεί δεν έχουν γυρίσει όλοι. Δόξα τω Θεώ είμαι δίπλα στην οικογένεια μου και αυτό είναι σημαντικό».

-Πως είναι η καθημερινότητά σου;

«Αρχικά άντεχα, τώρα δεν αντέχω. Έχω συνηθίσει σε παιχνίδια και ταξίδια, το πρώτο τριήμερο άντεξα, αλλά τώρα όταν έχεις μάθει σε προπόνηση κάθε μέρα σου λείπει αφάνταστα. Με το προολυμπιακό θα ήταν φέτος δύσκολα τα πράγματα, ουσιαστικά ίσως να μην είχαμε ένα μήνα ξεκούρασης. Χωρίς αυτό θα είχαμε ένα μήνα καθαρό να ξεκουραστούμε, όμως θα θέλαμε ένα δεκαήμερο ώστε να ανεβάσουμε ρυθμούς και να είμαστε πιο έτοιμοι για την προετοιμασία με την ομάδα μας. Τώρα που είμαστε στο σπίτι είναι δύσκολο. Κάνουμε μια ώρα πρόγραμμα την ημέρα, κάνω ότι μπορώ αλλά όσο και να είναι δεν έχουμε ακουμπήσει μπάλα, δεν έχουμε βγει έξω, είναι δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι το αύριο να είναι καλύτερο».

-Σε ερώτηση αν οι παίκτες χρειάζονται ένα μήνα προετοιμασία για να επιστρέψουν στην παρούσα φάση σχολίασε:

«Είναι υποκειμενικό. Εγώ λέω να τελειώσει η χρονιά, αλλά δεν μπορούμε να κάτσουμε έξι μήνες. Θα πεθάνω χωρίς μπάσκετ έξι μήνες. Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον να κάτσει τρεις μήνες και άλλους τρεις μετά. Όση δουλειά και να κάνεις σπίτι δεν είναι το ίδιο με την προπόνηση. Δεν μπορείς να επιστρέψεις και να είσαι έτοιμος σε μια στιγμή. Αν είμαστε όλοι καλά και είμαστε ασφαλείς, εγώ είμαι θετικός να παίξω ακόμη και Ιούνιο και Ιούλιο. Προέχει όμως η υγεία όλων. Δεν γίνεται να πεθαίνουν 1000 άτομα την ημέρα και να ασχολούμαστε με το μπάσκετ. Έχουμε μάθει με το μπάσκετ είναι η ζωή μας, αλλά πάνω απ όλα η υγεία».

-Από το BCL, ανέφεραν πως μπορεί να παίξουν τον Σεπτέμβριο την υπόλοιπη φάση, μια καλή λύση γιατί θα είναι πιο έτοιμοι οι παίκτες;

«Εγώ θεωρώ ότι είναι λίγο αργά. Καλύτερα Ιούνιο ή Ιούλιο. Αν όλα είναι καλά τον Μάιο, γιατί να πάμε Ιούλιο; Δεν χρειάζεται πάνω από μήνα για να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά. Αν το κάνεις νωρίς δεν μπορείς να είσαι ασφαλής εξαιτίας του ιού, αν το κάνεις αργά πάλι δεν είναι σωστό γιατί μπορεί να έχουν αλλάξει οι ομάδες. Προέχει να είμαστε ασφαλείς».

-Είσαι στον Προμηθέα που έχει δείξει πως βρίσκεται πλέον σε άλλο επίπεδο, είδες κάτι διαφορετικό, στο πώς διαχειρίζονται το θέμα του Κορωνοϊού;

«Η λογική του Προμηθέα όπως όλων των ομάδων, είναι η υγεία. Πάνω απ όλα η υγεία. Μας είπαν ότι μπορεί να έχουμε γήπεδο, αλλά δεν είναι σωστό να κάνουμε προπονήσεις. Όταν όλα είναι καλά να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε».

-Τι επίδραση είχε η ελευθερία που σας έδωσε ο Προμηθέας, όπως στους Αμερικανούς να βρεθούν στην πατρίδα τους;

«Τις πρώτες δέκα μέρες δεν έφυγε κανείς επειδή ακούγονταν πως θα ξεκινήσει η δράση. Υπήρξε η σκέψη να κάνουμε ένα φάιναλ 8 αρχές Μαρτίου αλλά δεν ήθελαν κάποιες ομάδες. Θα τελειώναμε νωρίς».

-Υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό το Eurocup, μπορούσε να θεωρηθεί μια μικρή Eυρωλίγκα. Ήταν σε τέτοιο επίπεδο;

«Ακριβώς. Στο επίπεδο της 8άδας υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κοντράρουν ομάδες της ΤΣΣΚΑ. Η Βενέτσια πήρε το κύπελλο κερδίζοντας την Αρμάνι. Μπορούν να σταθούν στην Ευρωλίγκα. Είναι καλύτερο από το Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να το υποτιμώ. Είναι πολύ καλό πρωτάθλημα, και με τον Προμηθέα έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ