Δεν θέλουν να τελειώσει το πρωτάθλημα. Γίνεται; Όχι!

Δεν θέλουν να τελειώσει το πρωτάθλημα. Γίνεται; Όχι!

Την ώρα που οι Ισπανοί αποφάσισαν ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και το ίδιο αναμένεται για την Ευρωλίγκα, τι θα κάνει ο ΕΣΑΚΕ;

Κάθε παραμύθι χρειάζεται έναν… δράκο. Και μπορεί στον υπόλοιπο κόσμο οι… δράκοι να κυκλοφορούν στον δρόμο, στην Ελλάδα που τον χρειάζονται δεν μπορούν να τον βρουν, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί (κι ολοκληρωθεί) το πρωτάθλημα. Μέσα σε όλα τα άλλα, είναι… άτυχοι μέσα στην τύχη του. Δεν θα σας βάλουμε βραδιάτικα σπαζοκεφαλιά, πάμε να δούμε πώς έχουν τα πράγματα.

Έχετε, πιθανότατα, διαβάσει ότι η Liga Endesa αποφάσισε την ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος. Και μιλάμε για την Ισπανία, η οποία έχει πληγεί όσο λίγες χώρες από τον κορωνοϊό. Η Ευρωλίγκα ψάχνει το… format για να ολοκληρωθεί η σεζόν, κάτι που θα συμβεί (έχει ληφθεί οριστική απόφαση) και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον αντίποδα, υπάρχουν χώρες όπου τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν.

Στην Ελλάδα τι θα γίνει; Το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής είχε βολέψει (σχεδόν) όλο τον κόσμο. Δεν πέφτει κανείς, δεν αναδεικνύεται πρωταθλητής κι ας φωνάζουν ομάδες από χαμηλές κατηγορίες, μέχρι τον δύσμοιρο Πανελλήνιο, που κέρδισε (θαρρώ) και μαθηματικά την άνοδό του στα τοπικά της ΕΣΚΑ, ότι αδικούνται.

Πώς, όμως, θα πουν στους παίκτες, στις ομάδες, στον κόσμο, ότι πρέπει να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, σε μια χώρα που έχει πληγεί ελάχιστα από την πανδημία; Πώς θα πουν στους παίκτες «έχουμε ζημιά, ελάτε να τη μοιραστούμε» τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για μη συνέχιση;

Βεβαίως, αρκετές ομάδες θα δυσκολευτούν να μαζέψουν τους παίκτες, είχαν επενδύσει στον κορωνοϊό για να μην πληρώσουν, αλλά πλέον όσο φανερό είναι ότι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν, άλλο τόσο φανερό είναι ότι δεν φαίνεται να συντρέχουν λόγοι. Γιατί, αν μπορούν οι Ισπανοί, εμείς μπορούμε πολύ καλύτερα, μια και το πρόβλημα (για την πρώτη φάση, τουλάχιστον) πέρασε και δεν μας άγγιξε ιδιαίτερα (με σεβασμό στη μνήμη όσων χάθηκαν και των οικείων τους).

Η επικείμενη επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι άλλο ένα… μαρτύριο για τον ΕΣΑΚΕ, που θα κληθεί να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ