Ζιάγκος : «Όποιος παίζει μ’ εμάς διασκεδάζει»

Ζιάγκος : «Όποιος παίζει μ’ εμάς διασκεδάζει»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες του, καθώς τόνισε πως δεν είχαν το απαιτούμενο πάθος για ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα τελικού.

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε (81-87) από τον Άρη και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογία της Basket League, με τον προπονητή των Κυανέρυθρων, Βαγγέλη Ζιάγκο, να επισημαίνει πως οι παίκτες υστερούσαν σε πάθος έναντι των αντιπάλων τους.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η άμυνα που παίζει η ομάδα δεν είναι καλή, γιατί δεν προβληματίζει τον αντίπαλο, κάτι το οποίο δεν έχει σχέση μόνο με την ικανότητα αλλά και τη νοοτροπία της ομάδας.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Ζιάγκος δήλωσε:

«Συγνώμη στον κόσμο μας που δεν του δώσαμε τη χαρά της νίκης καθώς με τόσο πάθος στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Αν παίρναμε το μισό από το πάθος του κόσμου και το μετουσιώναμε σε αγωνιστική συμπεριφορά και πάθος η εικόνα μας θα ήταν διαφορετική σε πολλά παιχνίδια. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη δίκαιη νίκη και στον κόουτς που σε μια δύσκολη συγκυρία κράτησε τον Άρη συσπειρωμένο».

Όσον αφορά τους 87 πόντους που δέχτηκε η ομάδα του είπε: «Για το ματς μπορούμε να πούμε πολλά ή και τίποτα. Εννοώ ότι μια πολύ επιδερμική ανάλυση του τελικού σκορ τα λέει όλα. Σκοράραμε 81 πόντους στην 3η καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος και δώσαμε 87 πόντους στη λιγότερη παραγωγική επίθεση του Πρωταθλήματος. Δεν θα σταθώ στις χαμένες βολές ή στις κακές επιθετικές κατοχές αλλά στο ότι με βάση την αμυντική εικόνα ως τώρα, αποτελούμε τον ιδανικό αντίπαλο για όλες τις ομάδες.

Γιατί όποιος παίζει μαζί μας διασκεδάζει, περνάει καλά. Δεν προβληματίζεται για να σκοράρει, δεν του κουράζουμε το μυαλό όπως πρέπει. Σε 5-6 διεκδικούμενες μπάλες καμία στα χέρια μας κι αυτό είναι παράδειγμα της έλλειψης πάθους και θέλησης. Θα έλεγα ότι μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα μια αμυντική ανεπάρκεια που δεν έχει να κάνει μόνο με την ικανότητα αλλά και με τη νοοτροπία μας.

Με το πώς προσεγγίζουμε το παιχνίδι αλλά και την αγωνιστική συμπεριφορά μας. Δεν δείξαμε το απαιτούμενο πάθος γι’ αυτό το παιχνίδι. Είναι εύκολο να λες ότι παίζεις τελικούς, αλλά δύσκολο να το αποδεικνύεις. Η θέληση αποδεικνύεται στο παρκέ, στο πώς παίζεις άμυνες, πώς διεκδικείς το κάθε ριμπάουντ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την τελευταία μαθηματική ελπίδα».

Τέλος, μάλιστα, έκανε την αυτοκριτική του: «Έχω παράπονο από τους παίκτες μου και τον εαυτό μου γιατί δεν τους έπεισα ότι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο πάθος, στην ενέργεια και στην ψυχική δύναμη. Αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα. Το παράπονό μου είναι ότι δεχθήκαμε 87 πόντους σ’ έναν τελικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ