Γαλατσόπουλος: «Δεν μπορείς να προδικάσεις ΠΑΟΚ-Άρη, ανήκει στην Α1 ο Ολυμπιακός»

Γαλατσόπουλος: «Δεν μπορείς να προδικάσεις ΠΑΟΚ-Άρη, ανήκει στην Α1 ο Ολυμπιακός»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στους χειρισμούς της λίγκας, την διακοπή του πρωταθλήματος, τις τύχες των ομάδων που πέφτουν στην Α2 αλλά και τους Ερυθρόλευκους.

Για άλλη μία φορά έριξε το… μπαλάκι στην κυβέρνηση ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, σχετικά με το πρωτάθλημα και τις επιλογές αυτού, μετά την οριστική διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ φιλοξενήθηκε από την ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην επερχόμενη οριστική και επίσημη διακοπή του πρωταθλήματος, εξήγησε ανοιχτά πως ΠΑΟΚ και Άρης δεν θα υποβιβαστούν λογικά καθώς έμεναν έξι αγωνιστικές και είναι αδικο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα μίλησε για τον Ολυμπιακό, υποστήριξε πως… αναίτια αποφάσισε να πέσει στην Α2, αλλά πρόσθεσε πως η θέση είναι στην Α1 αρκεί και εκείνος να θέλει επιστρέψει σε αυτήν.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε: «Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23/3 και δικαιωνόμαστε από τα γεγονότα, 23 πρωταθλήματα έχουν διακοπεί εκτός από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στις 13/3 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών, υπάρχει μια σύμπνοια και καταλαβαίνουν το καλό όλων.

Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο ερχόμενο συμβούλιο μετά και την ψήφιση της τροποποίησης από τον κ. Αυγενάκη για να μπορούν οι Λίγκες και οι ομοσπονδίες να αποφασίζουν. Όλα θα συζητηθούν. Οι ομάδες είναι 14, όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος και ενώ έμεναν έξι αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις και να ρίξεις κάποια ομάδα. Αυτό έχει ήδη συζητηθεί και θα συζητηθεί ξανά. Ο Ολυμπιακός αναίτια αποχώρησε από το πρωτάθλημα, κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ, από εκεί και πέρα είναι και θέμα καθαρά δικό του. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ