Λιόλιος, σαν άλλος Γκόρτζος

Λιόλιος, σαν άλλος Γκόρτζος

Μοίρασε στα… λόγια κρατικό χρήμα χάνοντας τον λογαριασμό. Επιτέθηκε στον Παναγιώτη Φασούλα. Σαν πολιτικός και όχι σαν άνθρωπος του μπάσκετ που θα βοηθήσει –επιτέλους- το άθλημα να γυρίσει σελίδα.

Μοίρασε κρατικό χρήμα – στα λόγια βέβαια – ο Βαγγέλης Λιόλιος το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΑ Σπορ. Υποσχέθηκε χιλιάδες ευρώ στα σωματεία σαν πραγματικός υποψήφιος εκλογών και ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Παναγιώτη Φασούλα, ανοίγοντας επί της ουσίας τον ασκό του Αιόλου. Δίχως να πει κουβέντα για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, απλά κτυπώντας κάτω από τη μέση άλλα μέλη του νυν συμβουλίου της ΕΟΚ. Φωτογράφισε μόνο τον Τάκη Τσαγκρώνη, ίσως γιατί ο ο πρώην συνεργάτης και φίλος του θα έχει δικαίωμα να εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, κάτι που δεν μπορεί να πράξει ο νυν πρόεδρος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Την ώρα που ο Λιόλιος είπε για τις ΚΑΕ (όπως ο Προμηθέας του οποίου είναι αφεντικό) θα πρέπει να ρίξει το μπάτζετ ακόμα και περισσότερο από 50%, υποσχέθηκε πως αν αναλάβει την προεδρία της ΕΟΚ θα μοιράσει από 8 ως 10.000 ευρώ στα σωματεία Εθνικών Κατηγοριών (Α1-Α2 γυναικών, Α2, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική ανδρών) και από 5.000 ευρώ στα σωματεία των τοπικών. Με περισσότερα από 100 σωματεία να ανήκουν σε αυτές τις 5 Εθνικές κατηγορίες και άλλα 400 στα τοπικά, απαιτείται τουλάχιστον ένα ποσό που ξεπερνά τα 1.2 εκ. ευρώ. Βάλτε και την επιδότηση όσων έχουν Ακαδημίες, βάλτε και τις πληρωμές εξόδων για γραμματεία και διαιτητές, ξεπερνά το ποσό το 1.5 εκ ευρώ, μην πούμε ότι πλησιάζει και τα 2 εκ.

Εύκολο στα λόγια να μοιραστεί χρήμα ξένο (δηλαδή του κράτους αφού οι ΚΑΕ θα μειώσουν τα μπάτζετ), απλά να διευκρινίσουμε κάτι σημαντικό. Η επιχορήγηση που παίρνει η Ομοσπονδία μπάσκετ από την ΓΓΑ είναι 2.2 εκ ευρώ. Προφανώς δεν γνωρίζει ότι απαιτούνται τουλάχιστον τα μισά για τη μισθοδοσία υπαλλήλων και εσωτερικές ανάγκες της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων, ούτε έχει λογαριάσει τις ανάγκες που υπάρχουν για την προετοιμασία Εθνικών ομάδων και τα υπόλοιπα έξοδα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογική υπόσχεση που δεν γίνεται με τίποτα να υλοποιηθεί διότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Εκτός αν η κυβέρνηση εν μέσω Πανδημίας έχει εγκρίνει μυστικό κονδύλι για τον κ. Λιόλιο, διπλασιάζοντας την επιχορήγηση για το 2021. Λίγο δύσκολο φαίνεται να έχει συμβεί αυτό στην πράξη.

Ακόμα χειρότερη είναι η προσπάθεια που έκανε να μειώσει τον Παναγιώτη Φασούλα και εμμέσως να τον συνδέσει με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. «Παλιές ιδέες , τυλιγμένες σε καινούργιο χαρτί», είπε για τον υποψήφιο εν όψει εκλογών, θέλοντας να τον μειώσει στα μάτια των ομάδων – ψηφοφόρων. Και να τον φέρει αντιμέτωπο με όλους τους εχθρούς του Βασιλακόπουλου. Δεν έμεινε και εκεί. ¨Ο κύριος Φασούλας ήταν 6 χρόνια στην Ομοσπονδία, μισθωτός. Δίπλα στον κύριο Βασιλακόπουλο. Μπορούσε να κάνει όσα πράγματα μας λέει τώρα. Αν δεν εισακούστηκε και δεν τα έκανε, κακώς δεν έγιναν ή κακώς έμεινε και πληρωνόταν για να λέει την γνώμη του. Δεν θα συμβιβαστώ με κανέναν, δεν θα δεχθώ νέους όρους από κανέναν. Θα υπάρχει ένα πολύ σφιχτό σχήμα με προτάσεις».

Εριξε με άλλα λόγια το γάντι στον Φασούλα και επιχείρησε να τον αποδομήσει. Γνωστή τακτική σε εκλογές, όχι συνηθισμένη σε τεχνοκράτες και θεωρητικά ανθρώπους με νέες ιδέες.

Και για να τελειώνουμε. Με υποσχέσεις για κρατικό χρήμα στους ψηφοφόρους και επίθεση σε συνυποψήφιο, ο Πατρινός Βαγγέλης Λιόλιος πηγαίνει τις εκλογές πολλά χρόνια πίσω. Θυμίζει συντοπίτη του πολιτικό που για πολλούς έφερε τη χώρα εδώ που είναι. Η πολιτευτή παλιάς ελληνικής ταινίας, που μνημονεύεται σε κάτι τέτοιες περιστάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ