Παπαθεοδώρου : «Επιβληθήκαμε του Ολυμπιακού και στα 40 λεπτά»

Παπαθεοδώρου : «Επιβληθήκαμε του Ολυμπιακού και στα 40 λεπτά»

Στην κούραση του Ολυμπιακού την οποία εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη επί των Πειραιωτών.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για μια πολύ όμορφη μέρα για τον ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Ο Ελληνας τεχνικός εξήγησε ότι οι παίκτες του εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την κούραση των ερυθρόλευκων.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Είναι μια πολύ όμορφη μέρα για μας. Επικρατήσαμε επί ενός αντιπάλου παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο για σαράντα λεπτά. Από το ξεκίνημα του αγώνα είχαμε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα σημαντικά κομμάτια που χρειάζεται για να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα. Αποφασιστικότητα, θέληση, καθαρό μυαλό, εξαιρετική ατομική άμυνα και ομαδική λειτουργία και θεωρώ ότι πετύχαμε μια σημαντική νίκη γι’ αρκετούς λόγους. Ταυτόχρονα καταφέραμε να επιβληθούμε μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη για 40 λεπτά. Αυτό δίνει αξία στη νίκη μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την εξαιρετική εικόνα τους και στους συνεργάτες μας που έδωσαν όλες τις χρήσιμες συμβουλές. Εκμεταλλευτήκαμε την κούραση του Ολυμπιακού από τον τελευταίο αγώνα που είχε και κάναμε την καλύτερη φετινή εμφάνισή μας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Βοήθησε τα παιδιά με όμορφο και κόσμιο τρόπο και θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά και αυτή η ομάδα αξίζουν μεγαλύτερης συμπαράστασης και προσοχής γιατί κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια και χρειαζόμαστε τη νίκη του κόσμου».

Σε ερώτηση για την κυριαρχία του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απάντησε: «Όταν αντιμετωπίζεις ομάδα τέτοιας ποιότητας όπως ο Ολυμπιακός, σε οποιοδήποτε σημείο δεν έχει ενέργεια ή συγκέντρωση, θα σου στοιχίσει. Ήταν μονόδρομος για μας να παίξουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Δε σημαίνει ότι θα γίνεται σε κάθε παιχνίδι, αλλά σήμερα το καταφέραμε».

Σχετικά με το αν δείχνει κάτι για το μέλλον αυτή η νίκη: «Αυτή είναι μια νίκη γοήτρου και ψυχολογίας και μετά βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Εμείς είμαστε μια ομάδα που έχουμε ξεκαθαρίσει το τι θέλουμε να κάνουμε. Δείχνει ότι υπάρχει μια δυναμική στο γκρουπ ανθρώπων που δουλεύουν σ’ αυτή την ομάδα και ταυτόχρονα είναι δεδομένο ότι χρειάζεται εγρήγορση, συνέχεια και επιμονή για να μεγαλώσουμε το διάστημα της καλής μας απόδοσης και να μπορέσουμε να φθάσουμε σ’ ένα σημείο. Δεν χτίζονται όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Απαιτεί χρόνο για να φθάσεις στο σημείο να παίζεις στο όριο των δυνατοτήτων σου».
Σε ότι αφορά την παρουσία του Νταρνέλ Τζάκσον: «Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, δεν είναι στο 100%. Χρειάζεται χρόνο για να βρει περισσότερο χρόνο. Είχε πολλές επαφές, απαιτείται και ξεκούραση (σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής του). Τα παιδιά που έπαιξαν μας έδωσαν αυτά που θέλαμε».

Για το αν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα συντηρούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διψήφια διαφορά: «Είναι σπάνιο, δε θυμάμαι ποτέ να έχανε με αυτές τις διαφορές ο Ολυμπιακός στο Πρωτάθλημα. Στο τέλος θέλαμε να μεγαλώσουμε τη διαφορά όχι γιατί θεωρούμε ότι θα ισοβαθμήσουμε με τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, γνωρίζουμε 100% που βαδίζουμε και τι θέλουμε. Απλά θέλαμε ένα καλάθι παραπάνω από τη στιγμή που είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Όχι, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα είσαι εμφανώς ανώτερος. Το καταφέραμε και τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες».

Για τον ρόλο των Κατσίβελη, Κόνιαρη: «Ήταν σημαντικό ότι δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να τρέξει στο transition. Όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι τα πήγες καλά. Είχαμε καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη, ηρεμία και κατεύθυνση στην επίθεση. Θεωρώ όμως ότι και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα πράγματα».

Για το αν χάρηκε αυτή τη νίκη περισσότερο σε σχέση με αυτή που είχε πετύχει επί του Ολυμπιακού ως προπονητής της Κηφισιάς: «Ο Ολυμπιακός χάνει κάθε 4 χρόνια από ομάδα εκτός του Παναθηναϊκού. Άλλο να κερδίζεις με την Κηφισιά κι άλλο με τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο δίπλα σου. Είναι διαφορετικά τα συναισθήματα. Εδώ νιώθεις ότι είσαι σε μεγάλη ομάδα και κερδίζεις έναν μεγάλο αντίπαλο. Είναι διαφορετικά συναισθήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ