Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ούτε πλάνο, ούτε όραμα, ούτε ιδέες

Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ούτε πλάνο, ούτε όραμα, ούτε ιδέες

Στην πιο κρίσιμη καμπή του ελληνικού μπάσκετ, ο ΕΣΑΚΕ αποδεικνύεται κατώτερος του αναμενομένου. Δεν έχει τίποτα να προτείνει.

Αφήσαμε πίσω μας… μισό πρωτάθλημα αηδίας. Θέαμα υπό του μηδενός, αγώνες που άφηναν μια… μουχλιασμένη γεύση, ομάδες στα πρόθυρα της διάλυσης, ξένους (καραβιές) να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, παίκτες να φεύγουν και να κάνουν ρεζίλι μέσω social media την ελληνική λίγκα. Κι άλλα πολλά, να φωνάζουν ότι δεν έχει πάτο το βαρέλι. Ήρθε ο κορωνοϊός να σταματήσει το μαρτύριο, η πανδημία έμοιαζε σωτήρια για την Basket League. Με δίμηνη αγρανάπαυση περιμέναμε πως κάποιος θα πρότεινε κάτι, ότι θα είχε ένας άνθρωπος μια εφαρμόσιμη ιδέα. Γελαστήκαμε.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ούτε πλάνο, ούτε όραμα, ούτε ιδέες. Δεν έχει τίποτα. Θέλησαν να βάλουν κριτήρια και γίνεται λόγος για γήπεδο χωρητικότητα 1.200 θέσεων. Αν οι διαρροές έχουν βάση, γιατί η λίγκα δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει επίσημα. Όλος ο κόσμος του μπάσκετ εκφράζεται μέσα από τα social media, το στρουμφοχωριό έχει καθιερώσει σιγή ασυρμάτου. Προφανώς είναι πιστό στο δόγμα «αν δεν έχεις να προτείνεις κάτι, μην λες τίποτα».

Πάμε παρακάτω. Αυτή τη στιγμή, αν το γήπεδο είναι προαπαιτούμενο, ο Ήφαιστος οριακά παίζει στη Λήμνο (επισήμως χωρά 1.260), το «Σοφία Μπεφόν» δεν υπολογίζεται, ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης εκ των πραγμάτων δεν έχει γήπεδο προδιαγραφών.

Στο οικονομικό κομμάτι γίνεται λόγος για 800.000 ευρώ εκ των οποίων τα 200.000 θα είναι κατατεθειμένα, είτε σε εγγυητική (60.000), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό (120.000). Αλήθεια, θα ισχύει το ίδιο για τον Άρη των χρεών που ανέρχονται σε εκατομμύρια και τον Ιωνικό (για παράδειγμα), ή τον Χαρίλαο, που έχουν μηδενικό χρέος; Είναι ισότητα το να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία όσοι χρωστάνε κι όσοι δεν χρωστάνε; Ποια είναι η πρόβλεψη για τα χρέη των ΚΑΕ;

Αλήθεια, τόσο καιρό που κάθονται, δεν υπήρξε η σκέψη να εμφανιστεί ένα πλάνο, μια ιδέα, 2-3 προτάσεις, επεξεργασμένες από τις υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, ή έστω από συνεργαζόμενους τεχνοκράτες, που θα παρουσίαζαν ένα μοντέλο, βάσει του οποίου θα γίνονταν συζήτηση για προσθαφαίρεση πραγμάτων; Τώρα έφτιαξαν επιτροπή για να μελετήσει. Κι αλήθεια, αυτή η επιτροπή θα κρίνει αν οι ΚΑΕ πληρούν τις προϋποθέσεις; Γιατί δεν μοιάζει κανείς εκ των συμμετεχόντων να έχει επάρκεια κρίσης, όσων αφορά το οικονομικό σκέλος.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως δεν θα αλλάξει τίποτα, ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν, πως αίφνης τα γήπεδα θα… μεγαλώσουν, τα προαπαιτούμενα χρήματα θα μειωθούν και θα έχουμε μια από τα ίδια. Κι επειδή θέλουμε (δεν μας αφήνουν) να είμαστε καλοπροαίρετοι, πώς να πιστέψουμε για το αγαθό των προθέσεων, όταν σε μια απλή ψηφοφορία για κάτι που είχε προαναγγείλει ο πραγματικός πρόεδρος (Βασιλακόπουλος), μάθαμε ότι:

Στην ψηφοφορία που δεν έγινε, αποφασίστηκε ομόφωνα, με ψήφους 14-0, που έγιναν το βράδυ 13-1 και το πρωί 12-2, να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός και να μην πέσει κανείς. Κάπου εδώ έρχεται το διαχρονικό ανέκδοτο… Πού πας ρε Καραμήτρο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ