Όταν οι παίκτες προτιμούν τον Προμηθέα από την ΑΕΚ

Όταν οι παίκτες προτιμούν τον Προμηθέα από την ΑΕΚ

Κάτι τρέχει στην «Ένωση», καθώς οι παίκτες έχουν πρώτη επιλογή την ομάδα της Πάτρας. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Μιχάλη Λούντζη.

Η είδηση είναι πως ο Μιχάλης Λούντζης θα συνεχίσει (απομένουν οι ανακοινώσεις) την καριέρα του στον Προμηθέα. Για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, των Τρικάλων και του Λαυρίου έδειξε έντονο ενδιαφέρον η ΑΕΚ, αλλά κέρδισε η ομάδα της Πάτρας. Ως μεμονωμένο γεγονός έχει περιορισμένη αξία, αλλά είναι ο μοναδικός που γυρίζει την πλάτη στην «Ένωση», ή είναι ένας από τους παίκτες, που έκαναν συνειδητή επιλογή;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κατ’ αρχήν φαίνεται πως δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο η παρουσία του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος ήταν προπονητής του Λούντζη στις μικρές Εθνικές. Είναι κάτι που αυτάρεσκα προβάλει ως… δυνατό στοιχείο ο προπονητής της ΑΕΚ, αλλά όπως διαπιστώνουμε απέχει από το να είναι παράγοντας στον τρόπο λήψης της απόφασης, από την πλευρά των παικτών.

Θα είναι μάλλον λάθος να αποσυνδέσει κάποιος την επιλογή του Λούντζη, με τα ΒΑΝ, που διαδέχονται το ένα το άλλο. Η «Ένωση» μπορεί να δίνει χρήματα για παίκτες, αλλά φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των πληρωμών υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις, εξ ου κι οι ποινές από τη ΦΙΜΠΑ. Στο τέλος της ημέρας ενδεχομένως βρίσκει τον τρόπο και γεμίσει το κενό, όμως αποσύρεται η ποινή, δεν γίνει πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Προμηθέας είναι ένα σωματείο, που βγάζει υγεία, γι’ αυτό κι είναι θελκτικό για τους παίκτες. Όπως, επίσης, κι ότι παίζει στο Eurocup, εν αντιθέσει με το υποδεέστερο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό είναι αλήθεια, αλλά λειτουργεί αθροιστικά με όσα προαναφέραμε. Γιατί κατά τα άλλα, η ΑΕΚ είναι το brand, η ΑΕΚ έχει περισσότερο κόσμο, η ΑΕΚ έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή. Φαίνεται, όμως, πως στην πράξη η ομάδα της Πάτρας είναι στα μάτια των παικτών πιο ασφαλής επιλογή…

Όπως επίσης ότι είναι άλλο να έχεις στον πάγκο τον προπονητή της χρονιάς (Μάκης Γιατράς) κι άλλο τον Ηλία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ