Αποχωρεί ο Παναθηναϊκός αν επιστρέψει ο Ολυμπιακός

Αποχωρεί ο Παναθηναϊκός αν επιστρέψει ο Ολυμπιακός

Με απειλές για αποχωρήσεις και το φάντασμα του Ολυμπιακού να πλανάται πάνω από την Basket League σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.

Η ενότητα δεν είναι αυτονόητη, άλλωστε κατά καιρούς υπήρξαν αρκετές εντάσεις, οσάκις συνεδρίαζε το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Η σημερινή συνεδρίαση συνοδεύτηκε από την… άνοδο των τόνων, με απειλές για αποχώρηση, είτε από τη διαδικασία, είτε από το πρωτάθλημα. Στο τέλος της ημέρας υπήρξε συμφωνία, έστω κι αν αυτή επιτεύχθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες κι αφού κάμφθηκαν οι όποιες αντιδράσεις.

Κυρίαρχο θέμα ήταν η δημιουργία τριμελούς επιτροπή του ΕΣΑΚΕ, η οποία θα εξετάζει τους φακέλους και θα εισηγείται στο Δ.Σ. της λίγκας την αδειοδότηση των ομάδων. Υπήρξαν αντιδράσεις, όμως υποχώρησαν όταν οι Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός), Κώτσης (Περιστέρι), Αγγελόπουλος (ΑΕΚ) και Τσάπας (Ιωνικός) απείλησαν ότι αν δεν ψηφιστεί η επιτροπή θα αποχωρούσαν.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με αποχώρηση αν ανεβεί ο Ολυμπιακός (με wild card, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της αγοράς ΑΦΜ, κάτι το οποίο δεν συζητούν οι «κόκκινοι»), ζήτημα που τέθηκε από τους παράγοντες των ομάδων, οι οποίοι βλέπουν ότι δίχως τους «ερυθρόλευκους» δεν υπάρχουν ούτε χορηγίες, ούτε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Ο Μάνος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι το «τριφύλλι» δεν θα δεχθεί για κανέναν λόγο την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» και μπροστά στην αποφασιστικότητά του άπαντες υποχώρησαν. Το φάντασμα του Ολυμπιακού, όμως, πλανάται πάνω από τον ΕΣΑΚΕ.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως οι ομάδες πρέπει να καταθέσουν 200.000 ευρώ (αυτά τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου), εκ των οποίων τα 60.000 για την εγγυητική και τα υπόλοιπα να υπάρχουν σε λογαριασμό ειδικού σκοπού του ΕΣΑΚΕ, ως εχέγγυο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα, που μέχρι να ξεκινήσει είναι αβέβαιο ποιος και πώς θα συμμετέχει. Πάντως, έχουν αρχίσει οι διαφωνίες, που προέκυψαν μετά τον προβληματισμό πολλών για τη βιωσιμότητα της λίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ