Διαφώνησαν… συμφώνησαν, αλλά τι ψήφισαν στον ΕΣΑΚΕ;

Διαφώνησαν… συμφώνησαν, αλλά τι ψήφισαν στον ΕΣΑΚΕ;

Αν καταλάβουμε τι ψήφισαν στον ΕΣΑΚΕ, θα το πούμε και σ’ εσάς. Ή λάθος επιτροπή έφτιαξαν, ή λάθος κείμενο ανέβασαν στο site.

Το είχαν συζητήσει από το προηγούμενο Δ.Σ. και σε αυτό έφεραν προς ψήφιση την ιδέα. Κάποιοι, που αρχικά είχαν συμφωνήσει, άλλαξαν γνώμη, υπήρξαν παράγοντες που απείλησαν με αποχώρηση και στο τέλος της ημέρας ψήφισαν τη σύσταση Επιτροπή Προετοιμασίας για την Αδειοδότηση.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι είναι αυτό το φρούτο; Νομική υπόσταση ΔΕΝ έχει. Το αν θα ζητηθεί από τη ΓΓΑ να αποκτήσει, είναι άλλη συζήτηση. Αν καταλάβαμε καλά (με τον ΕΣΑΚΕ δεν είσαι ποτέ σίγουρος) είναι μια κατάσταση «shop in shop». Δηλαδή, δημιουργείτε μια Επιτροπή, που θα κάνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, ώστε όταν φτάσει μια ομάδα στη θεσμοθετημένη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να έχει ολοκληρωμένο φάκελο.

Αν καταλάβαμε καλά, αυτή η Επιτροπή, θα λειτουργεί με σκοπό να υποχρεώσει τις ΚΑΕ να καταθέσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά, θα βοηθά ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα και λόγω εμπειρίας θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (από ένα σημείο και πέρα), γλιτώνοντας χρόνο και κόπο τις ΚΑΕ, κυρίως τις νεοσύστατες.

Ως εδώ, όλα υπέροχα. Και πανηγυρίζουμε διαβάζοντας από το επίσημο site πως το Δ.Σ. αποφάσισε «να συσταθεί στον ΕΣΑΚΕ Επιτροπή Προετοιμασίας για την Αδειοδότηση, στην οποία οι ΚΑΕ θα καταθέτουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 όλα τα απαραίτητα έγγραφα, για την απόκτηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην EKO Basket League κι επιπλέον στοιχεία που θα ανταποκρίνονται σε αυστηρά κριτήρια, τα οποία θα θεσπιστούν από τον ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα».

Μισή χαρά, γιατί λέγοντας ότι θα υπάρξουν αυστηρά κριτήρια, που θα θεσπιστούν από τον ΕΣΑΚΕ, αφενός είναι σαν να υποστηρίζεις ότι εκεί στην ΕΕΑ είναι πολύ χαλαροί, αφετέρου τα κριτήρια είναι αυτά που ορίζει ο νόμος. Αν, δηλαδή, μια ΚΑΕ πάρει το «πράσινο φως» από τη θεσμοθετημένη ΕΕΑ, πώς μια Επιτροπή δίχως… χαρτοφυλάκιο μπορεί να τη σταματήσει; Αλλά ας το προσπεράσουμε…

Διαβάζουμε παρακάτω, από το επίσημο site του ΕΣΑΚΕ: «Η Επιτροπή Προετοιμασίας για την Αδειοδότηση, που θα αποτελείται από στελέχη του ΕΣΑΚΕ, θα εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, που θα λαμβάνει δεσμευτικές προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσεις για τη συμμετοχή των ΚΑΕ στο Πρωτάθλημα».

Πώς το είπατε αυτό; Η Επιτροπή Προετοιμασίας θα λαμβάνει δεσμευτικές προς την ΕΕΑ αποφάσεις; Δηλαδή, θα λέει ο ΕΣΑΚΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ότι ο Α.Ο. Μυκόνου δικαιούται να παίξει στην Basket League κι η ΕΕΑ θα είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ; Τότε γιατί να υπάρχει ΕΕΑ, αν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Προετοιμασίας, που θα μετατρέπονται σε αποφάσεις του Δ.Σ., θα τη δεσμεύουν;

Η ΕΕΑ αφορά όλο το φάσμα του επαγγελματικού αθλητισμού κι είναι πρόδηλο ότι δεν καταργείται. Ως εκ τούτου, ή δεν ξέρουν τι αποφάσισαν, ή δεν ξέρουν τι έγραψαν. Πάντως, αυτό που έβγαλαν προς τα έξω είναι εντελώς άκυρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ