Τι είπες τώρα! Η… λάθος δομή συνάντησε… σωστό άνθρωπο

Τι είπες τώρα! Η… λάθος δομή συνάντησε… σωστό άνθρωπο

Ο Κωστής Ζομπανάκης αναλαμβάνει χρέη Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΕΣΑΚΕ. Βρείτε που είναι το λάθος.

Πώς το έλεγε ο αείμνηστος Λουκιανός; «Κι όμως κατά βάθος, κάπου υπάρχει λάθος»… Πάμε να το βρούμε, στην ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, βάσει της οποίας ο Κωστής Ζομπανάκης, που πρόσφατα… κατέβηκε από το τρένο της λίγκας, αναλαμβάνει καθήκοντα Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Τι είπες τώρα; «Ο Κωστής Ζομπανάκης με την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση, σε όλα τα επίπεδα της EKO Basket League», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος. Και για να το λέει κάτι θα ξέρει, καθώς κανείς δεν αντιλέγει ότι ο κ. Ζομπανάκης και πανέξυπνος είναι, και πετυχημένος παράγοντας, αλλά μισό λεπτό…

«Όλη η δομή του ΕΣΑΚΕ είναι λάθος» δήλωσε ο Κρητικός παράγοντας, ασκώντας αυστηρή κριτική στη διοίκηση. Άρα, δεν μιλάμε για βελτίωση του υπάρχοντος καθεστώτος, αλλά για ανατροπή. Δηλαδή, ομόφωνα ψήφισαν ότι θέλουν να αλλάξουν όλα οι έχοντες την ευθύνη, ή ο κ. Ζομπανάκης άλλαξε άποψη μέσα σε λίγες ημέρες και δεν είναι όλη η δομή λάθος, επιδέχεται διορθωτικών κινήσεων.

Ας μην αφήσουμε επτά λέξεις να μας χαλάσουν μια τόσο όμορφη ιστορία. «Από το ’15 και μετά, για εμάς που είμαστε σοβαροί, πληρώνουμε και λοιπά, πραγματικά έλεγες «γιατί είμαι εδώ». Όμως, η απόφαση ήταν δύσκολη για να φύγεις αμέσως, επειδή μπαίνει κυρίως το συναισθηματικό κομμάτι. Το παλεύεις» είχε πει στην ΕΡΑ ο κ. Ζομπανάκης και συμπλήρωσε:

«Τελικά δεν άλλαξε τίποτα και έρχεται και ο κορωνοϊός και τετραπλασιάζονται εντέλει αυτά που πρέπει να βάλεις από την τσέπη σου. Όπου εκεί πιστεύω ότι αξιακά και αισθηματικά και λογικά δεν έχει καμία λογική να βάλεις τόσα λεφτά».

Για να το καταλάβουμε: Ο νέος Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΕΣΑΚΕ θεωρεί ότι δεν έχει καμία λογική να βάλεις λεφτά στο μπάσκετ. ΟΚ. Άρα θα προσεγγίσει το θέμα, συμβουλεύοντας τους υπόλοιπους παράγοντες να φύγουν τρέχοντας; Εκτός κι αν δεν έχει λογική να βάζει ο Κωστής τα χρήματά του (προφανώς κι είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει και μάλλον ένα μεγάλο «ευχαριστώ» πρέπει να του πει ο ΕΣΑΚΕ), αλλά οι άλλοι πρέπει να βάλουν;

Είναι ανατρεπτικό το σενάριο της νέας συνεργασίας του ΕΣΑΚΕ. Σαφέστατα πρόκειται για ικανότατο άνθρωπο, πανέξυπνο (επαναλαμβάνω), που ξέρει το πρωτάθλημα και τα προβλήματα των ομάδων, αλλά που από τη μια απογοητεύτηκε κι έφυγε (άρα θεωρεί ότι στο τέλος της ημέρας, αν δεν απέτυχε, δεν έχει νόημα) κι από την άλλη δήλωσε μετά λόγου γνώσης ότι η λίγκα είναι χάλια και η λογική λέει να μην βάζεις λεφτά στο άθλημα.

Θα έχει ενδιαφέρον η επόμενη τοποθέτησή του, πάντως επιβεβαιώνεται το ρηθέν δια των προφητών με τα πορτοκαλί «με τον ΕΣΑΚΕ δεν βαριέσαι ποτέ».

Αντί επιλόγου: Συμπεριλάβαμε στη φωτογραφία τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, γιατί ενώ είπε ο Κωστής Ζομπανάκης πόσο κακή είναι η λειτουργία της ΕΟΚ, δεν είπε κάτι για τον πρόεδρό της και ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας. Κι αλήθεια, ως Σύμβουλος θα εισηγηθεί να λένε «ναι» σε ό,τι απαιτεί ο πρόεδρος, ή… παίζει και κανένα «όχι»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ