«Ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν πολύ πιθανό να πάει στον Παναθηναϊκό»

«Ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν πολύ πιθανό να πάει στον Παναθηναϊκό»

Την εποχή που έπαιζε ο Βράνκοβιτς στον Παναθηναϊκό υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πάρει μεταγραφή ο Ντράζεν Πέτροβιτς στους «πράσινους», αναφέρει ο αδερφός του Άτσο.

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες στην ιστορία της Κροατίας και της Γιουγκοσλαβίας.

Το ταλέντο του Ντράζεν Πέτροβιτς ξεχείλιζε, αλλά μία μέρα σαν κι αυτή πριν από 27 χρόνια το νήμα της ζωής αυτού του ξεχωριστού παίκτη, κόπηκε απότομα.

Ήταν 7 Ιουνίου 1993, όταν ο Πέτροβιτς άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 28 χρόνων, αφήνοντας σε πολλούς την απορία «Πόσες ακόμα επιτυχίες είχε ακόμα μπροστά του. Πόσα πράγματα μπορούσε να πετύχει επιπλέον». Πάρα πολλά σίγουρα, αλλά η μοίρα δεν τον άφησε…

Ο αδερφός του, Άτσο Πέτροβιτς, μίλησε σε κροατικό Μέσο για το NBA, το All Star Game, ενώ επιβεβαίωσε και τις φήμες που ακούγονταν ότι ο Ντράζεν ήταν πολύ κοντά στο να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό. Την εποχή, μάλιστα, που αγωνιζόταν εκεί ο Στόικο Βράνκοβιτς.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Άτσο Πέτροβιτς στο «Vecernji»:

«Εκείνη τη σεζόν ήταν απογοητευμένος γιατί παρότι είχε αριθμούς για να παίξει στο All Star Game, δεν τον επέλεξαν. Είχε την ικανοποίηση ότι ήταν στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, κάτι που σήμαινε πως μπροστά του στη θέση του ήταν μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Ρέτζι Μίλερ. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πήγαινε στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιζε ο Βράνκοβιτς και ήταν προπονητής ο Παβλίτσεβιτς.

Μέχρι τότε είχε μικρά συμβόλαια, ακόμη και στη Ρεάλ έπαιρνε 330 χιλιάδες δολάρια. Οπότε έχω την εντύπωση ότι η επιλογή του θα ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά. Ήταν 20 ετών και ήταν η πρώτη φορά που θα έκανε ένα μεγάλο συμβόλαιο. Μετά το δυστύχημα, βρήκα σε ένα πορτοφόλι του Ντράζεν ένα χαρτί με τα ονόματα τεσσάρων ομάδων: των Νικς, των Ρόκετς, των Νετς και του Παναθηναϊκού.

Βλέποντας πώς ζούσε και ότι προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, είμαι σίγουρος πως τα καλύτερα χρόνια του ήταν μπροστά του. Δυστυχώς δεν μάθαμε ποτέ πού θα μπορούσε να φτάσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ