Οι πέντε μεγαλύτερες σφαγές σε βάρος του Παναθηναϊκού (pics+vid)

Οι πέντε μεγαλύτερες σφαγές σε βάρος του Παναθηναϊκού (pics+vid)

Οι πέντε μεγαλύτερες σφαγές που έχει υποστεί ο Παναθηναϊκός σε εγχώριο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές αδικίες, τόσες πολλές σφαγές όσες ο Παναθηναϊκός» δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου, όπου προανήγγειλε δημόσια την αποχώρηση του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, και εκείνη τη στιγμή έτριξαν τα τσιμέντα του ΣΕΦ, τα χέρια του Βράνκοβιτς άρχισαν να τρέμουν και ο Παναγιώτης Αναστόπουλος πρέπει να έσπασε δύο ποτήρια από τα γέλια.

Παρόλα αυτά, τα του Καίσαρος πρέπει να αποδοθούν τω Καίσαρι. Θέλει θράσος, έλλειψη ντροπής και απουσία οποιουδήποτε ψήγματος τσίπας για να εκφέρεις δημόσια τέτοιο λόγο. Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο άνθρωπος των μηδέν Final Four σε 8 (ολογράφως οκτώ) σεζόν που έχει αποδειχτεί ότι στα Media τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από ότι στη διοίκηση, γνωρίζει καλά το παιχνίδι.

Για να τον βοηθήσουμε, απαλύνοντας τον βαρύτατο πόνο που του έχει δημιουργήσει η όψιμη αποχώρηση του από τα διοικητικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σας παρουσιάζουμε τις πέντε μεγαλύτερες σφαγές που έχει υποστεί ο Παναθηναϊκός σε εγχώριο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

1. Η τάπα του Βράνκοβιτς, 1996.

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο επιτυχημένες Ευρωπαϊκές ομάδες της δεκαπενταετίας 1996-2011, κατακτώντας τρόπαια που ανέβασαν επίπεδο το Ελληνικό μπάσκετ στο διεθνές στερέωμα. Παρόλα αυτά, το πρώτο τρόπαιο του ήρθε χάρη στη μεγαλύτερη διαιτητική κλοπή στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μια φάση μάλιστα για την οποία η διοργάνωση ζήτησε κατόπιν εορτής συγγνώμη από την ηττημένη Μπαρτσελόνα με επίσημη ανακοίνωση της. Σε έναν τελικό που βάδιζε στην κόψη του ξυραφιού, μια τελευταία φάση η οποία θα έπρεπε να έχει διακοπεί για 4-5 ξεκάθαρες εκατέρωθεν παραβάσεις, επισφραγίζεται με μία τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον παίκτη της Μπαρτσελόνα. Η μπάλα βέβαια έχει χτυπήσει τόσο ξεκάθαρα το ταμπλό πριν την επέμβαση του Γιουγκοσλάβου, που θα μπορούσε να το δει μέχρι και ασθενής με τελευταίο βαθμό καταρράκτη. Η φάση πέρασε στα ψιλά και άνοιξε το δρόμο για πολλές ακόμη αντιπαναθηναϊκές σφαγές που ακολούθησαν την επόμενη δεκαπενταετία.

2. Το φάουλ στον Παπαλουκά, 2009.

21 Mάη 2009. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν μπει πλέον ως ιδιοκτήτες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχουν επενδύσει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ με αποκορύφωμα την μεταγραφή του Τζος Τσίλντρες, και ένας άνεμος αισιοδοξίας και ενθουσιασμού πνέει στο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός, αφού αποκλείεται για ένα καλάθι στον ημιτελικό του Βερολίνου από τον αιώνιο αντίπαλο του μπαίνει στους τελικούς της Α1 με πλεονέκτημα έδρας, διψασμένος για ρεβάνς και απαντήσεις. Στον πρώτο τελικό της σειράς, 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το σκορ είναι στο 67-69 μετά από άστοχη βολή του Μπατίστ και ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία με δίποντο να πάει το παιχνίδι στην παράταση.
Ο Παπαλουκάς τρέχει το γήπεδο, φτάνει στο lay up και κάπως έτσι γεννιέται η φάση της φωτογραφίας. Ο Γιασικεβίτσιους τον βρίσκει πεντακάθαρα στο χέρι, ο Διαμαντίδης στην εξέλιξη της φάσης τραβάει εξόφθαλμα το διχτάκι και τα υπόλοιπα ειναι ιστορία.
Brake, συνέχεια σφαγιαστικών διαιτησιών στο ΟΑΚΑ και πρωτάθλημα στην ομάδα του ΠΑΟ.

3.Οι 46 βολές (Final Four Αθήνας, 2007)

Ο, διαχρονικά κατά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αδικημένος Παναθηναϊκός στο Final 4 της Αθήνας το 2007 πήγε στην γραμμή των βολών 46 (ολογράφως ΣΑΡΑΝΤΑΕΞΙ) φορές στον ημιτελικό απέναντι στην ταλαίπωρη Tau Ceramica.Για να πάμε το συλλογισμό ένα βήμα παραπέρα, σκεφτείτε ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε τον τελικό της διοργάνωσης το 2012 με 62 πόντους. Δηλαδή, ο «σφαγμένος» Παναθηναϊκός, μπορούσε να πάρει από τη γραμμή της φιλανθρωπίας το 74,2% των πόντων που χρειάζεται για να κερδίσεις έναν ευρωπαϊκό τελικό. Μαγεία!

4.5 φάουλ σε 14 δευτερόλεπτα (5ος τελικός πρωταθλήματος 2012)

Τέτοιες μέρες πριν 8 χρόνια, ο Ολυμπιακός που έχει επιστρέψει θριαμβευτής από το θαύμα των θαυμάτων στην Κωνσταντινούπολη αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος, και ειναι έτοιμος να σηκώσει το πρώτο του πρωτάλημα μετά από μιάμιση δεκαετία. Στις αρχές της 4ης περιόδου και ενώ οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται μπροστά με 14 πόντους, η διαιτητική τριάδα αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Και εκείνη τη στιγμή, καταγράφεται ένα παγκόσμιο ρεκόρ που λογικά δεν θα επαναληφθεί ποτέ στα χρονικά του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει τα 5 ομαδικά φαουλ και οδηγεί τον Παναθηναϊκό στις βολές, μέσα σε 14 αγωνιστικά δευτερόλεπτα.

Πάμε πάλι. ΣΕ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. Ενδεικτικα, το παγκόσμιο ρεκόρ του Ρόλαντ Σόεμαν στα 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης είναι 20 δευτερόλεπτα και 31 δέκατα! Επίσης, ο υπεραθλητής Γιουσέιν Μπόλτ, χρειάζεται 19 δευτερόλεπτα και 19 δέκατα για να διασχίσει τα 200 μέτρα!

5. Ο 3ος τελικός πρωταθλήματος του 2010.

Στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε κείμενο δεν μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια και ψυχραιμία τα αίσχη που έλαβαν χώρα σε εκείνο το παιχνίδι.

Απλά απολαύστε τα μαζεμένα σε ένα βίντεο

*Για την υπογραφή: Κάτι μαγικό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ