Ο ψηλός και ο κοντός «έκλεισαν» στον Παναθηναϊκό

Ο ψηλός και ο κοντός «έκλεισαν» στον Παναθηναϊκό

Ο Μάρκους Φόστερ κι ο Μπεν Μπέντιλ είναι οι πρώτοι ξένοι του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν. Κι οι δύο έκλεισαν και θα ανακοινωθούν.

Είναι η νέα εποχή, που μπορεί να μην θυμίζει σε κάτι τις παλιές καλές ημέρες, τον καιρό των καλοθρεμμένων αγελάδων, αλλά -όπως στη ζωή, έτσι και στο μπάσκετ- δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι δύο πρώτοι ξένοι «έκλεισαν», ο Παναθηναϊκός απέκτησε ένα δίδυμο, που μπορεί να μην στείλει τους οπαδούς στο αεροδρόμιο, είναι όμως πολλά υποσχόμενο.

Ο ένας ανήκει στη λίστα εκείνων που παραμένουν, από τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για τον Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος μπορεί να μην είχε, ή να μην έπιασε, τις ευκαιρίες που θα ήθελε, για να δείξει τα πολλά και καλά του στοιχεία, έπεισε όμως ότι μπορεί να προσφέρει. Μοντέρνος ψηλός, κινητικός και μακρύς, αθλητικός με σουτ και κυρίως σε πολύ προσιτή τιμή. Έχει την εμπειρία της Ευρωλίγκας, έχει αντιληφθεί τι θέλει ο Παναθηναϊκός από αυτόν, οπότε φέτος αναμένεται να είναι καλύτερος και πιο σίγουρος για τον εαυτό του, από τη στιγμή που πέρασε την… κρυάδα της ανόδου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Μάρκους Φόστερ είναι παίκτης, ο οποίος έδειξε πολλά καλά στοιχεία στο Ισραήλ (έχουμε ξαναγράψει σχετικά γι’ αυτόν), όμως είναι στην κατάσταση που ήταν πέρυσι το καλοκαίρι ο Μπέντιλ. Πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα κι οι συνθήκες στον Παναθηναϊκό μοιάζουν να είναι ιδανικές, καθώς από τη μια δεν θα υπάρχει ιδιαίτερα σκληρός ανταγωνισμός, από την άλλη κι οι απαιτήσεις του κόσμου θα είναι λιγότερες.

Από αυτές τις δύο πρώτες κινήσεις φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να υποχωρεί λίγο, όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο στο οποίο κινήθηκε από το 2012 και μετά (επί Δημήτρη Γιαννακόπουλου), όμως δεν παίρνει παίκτες της σειράς. Μετατρέπεται σε μια ομάδα, η οποία προσφέρει ευκαιρίες σε παίκτες, που έχουν δείξει ότι δικαιούνται μια ευκαιρία, για να γίνουν… αθλητές του εκατομμυρίου.

Δεν είναι έτοιμοι να μπουν και να κοιτάξουν τους πρωτοκλασάτους της Ευρωλίγκας στα μάτια, αλλά ας μην τρελαθούμε κι ο Μάικ Τζέιμς κάπως έτσι ξεκίνησε και τώρα αποτελεί τον παίκτη – σημείο αναφοράς της ΤΣΣΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ